Zari
ohodnotit

Vem si mou duši

My Soul to Take

Další název:
25/8; Bug; Untitled Wes Craven Project
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
31.3.2011
„Dávno mrtvý zločinec řádí jako zaživa“
Popis / Obsah / Info k filmu Vem si mou duši
V ospalém městečku Riverton v Massachusetts řádí delší dobu neznámý psychopatický vrah. Je to ve skutečnosti spořádaný otec rodiny, který trpí schizofrenií a o své odvrácené tváři nemá tušení – až do doby, kdy jej konečně policisté dopadnou a těžce zraní. Sanitka s vrahem má však během převozu nehodu, po které tělo takzvaného Rivertonského rozparovače zmizí. Ve stejný den se v Rivertonu předčasně narodí Rozparovačův syn a šest dalších dětí. Po šestnácti letech, právě v den jejich narozenin, se však mladí členové „Rivertonské sedmy“ začínají jeden po druhém stávat oběťmi zběsilých vražd. Stejných, k jakým docházelo kdysi. Příběh, který byl pro ně jen krvavou místní legendou, se tak stává skutečností…

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vem si mou duši
Režisér Wes Craven má na kontě snímky, které jsou dnes již kultovními pro všechny fanoušky hororu – série Noční můra z Elm Street a Vřískot nebo film Hory mají oči. Nyní přichází s novým 3D filmem Vem si mou duši (My Soul To Take).
Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností – rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti … až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vem si mou duši
Príbeh sa odohráva v malom mestečku Riverton. Traduje sa tu jedna legenda, ktorá hovorí o sériovom vrahovi , ktorý prisahal, že sa jedného dňa vráti a zavraždí sedem detí, ktoré sa narodili v ten deň, keď on zomrel. Teraz je tomu už 16 rokov, a ľudia začínajú zasa miznúť.

Bol psychopat reinkarnovaný do jedného zo siedmych detí, alebo sa mu podarilo prežiť noc počas, ktorej malo zomrieť?

Len jedno z detí pozná odpoveď. Adam „Bug“ Heller. Ten má strašidelné videnia, ktoré ale s určitosťou nevie označiť, za nočné mory alebo videnia budúcnosti.


Autor: pataamat

Popis / Obsah / Info k filmu Vem si mou duši
Thriller Vem si mou duši napsal a režíroval Wes Craven, který se na tento žánr specializuje již léta. – V městečku Riverton řádí sériový vrah, zvaný Rivertonský rozparovač. Jde o duševně vyšinutého muže, jenž je zároveň vzorným manželem a otcem rodiny a jenž se pod lékařským dozorem snaží zničit svou temnou osobnost. Je dopaden, těžce raněn a jeho tělo zmizí. Ale než se tak stane, tvrdí zlosyn, že se vrátí... Po šestnácti letech začnou být postupně brutálně likvidováni adolescenti, narození v onen osudný den, kteří si říkají Rivertonská sedma. – Vem si mou duši je průměrný žánrový snímek, v němž dostali příležitost neokoukaní mladí protagonisté. Navzdory atraktivnímu formátu 3-D moc hrůzu nenahání a jeho atmosféra není nijak zvlášť strašidelná. Překvapivý je konec, smířlivější než bývá u žánru zvykem.
-kat–, Filmový přehled 2011/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

21:10 - 21:55

24 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

21:00 - 22:05

34 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

20:20 - 21:40

74 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

20:15 - 21:40

79 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nicola Walker

Walker Nicola

Matin Sobotka

Sobotka Matin

Adele Strong

Strong Adele

Naposled navštívené:
Nicola Walker

Walker Nicola

Matin Sobotka

Sobotka Matin

Adele Strong

Strong Adele