Zari
ohodnotit

Velká svatba

The Big Wedding

Další název:
Veľká svadba; The Wedding; Gently Down the Stream
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
9.5.2013
„Nikdy není pozdě chovat se jako jedna velká rodina.“
Popis / Obsah / Info k filmu Velká svatba
Don a Ellie spolu tvořili ideální rodinu, pak se ale po dlouhých letech manželství kvůli Donovým nevěrám rozvedli. Nyní se Ellie po téměř deseti letech vrací do Donova domu, aby se zúčastnila svatby Alejandra, kterého adoptovali a vychovali, když jejich vlastní děti dospěly. Alejandro a Missy jsou mladí a chtějí se vzít. Na tom by nebylo nic divného. Na svatbu ale přes půl světa přijíždí také Alejandrova biologická matka Madonna, přísná katolička. Kdysi se svého syna vzdala, aby mohl studovat a měl lepší život. Její přesvědčení se neslučuje se skutečností, že Don a Ellie jsou rozvedení. A tak se exmanželé Griffinovi rozhodnou, že po dobu svatby zahrají před biologickou Alejandrovou matkou spokojený manželský pár. Velká zábava je to pro jejich další děti - Lylu, čtyřicetiletou úspěšnou, bezdětnou právničku a Jareda, který je ve svých třiceti letech stále panic. Méně se již baví Donova dlouholetá partnerka Bebe, která se v domě cítí tak trochu nadbytečná. Začíná chaotický víkend plný komplikací a kuriózních situací.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Velká svatba
Nebezpečně zábavná romantická komedie, ve které se během svatebního víkendu sejdou pod jednou střechou (a na jednom plátně) hned čtyři držitelé Oscara: Robert De Niro, Diane Keaton, Susan Sarandon, Robin Williams a spolu s nimi i nejtalentovanější zástupci mladé hollywoodské generace. Máj je lásky čas, ale skončí tato Velká svatba velkým happy endem nebo velkým fiaskem?

Missy (Amanda Seyfried) a Alejandro (Ben Barnes) jsou mladí, krásní a chtějí se vzít. Na tom by nebylo nic tak divného, jen kdyby se do věci nevložila Alejandrova přísně katolická biologická matka, která se nečekaně rozhodla letět přes půl světa, aby se chystané svatby zúčastnila. A právě její bigotní přístup k víře se neslučuje se skutečností, že manželé Griffinovi, kteří Alejandra vychovali jako vlastního, jsou rozvedeni.

Exmanželé Don (Robert De Niro) a Ellie (Diane Keaton) Griffinovi se tedy pustí do ne zrovna šťastné taškařice a rozhodnou se, že před Alejandrovo biologickou matkou zahrají po dobu svatby spokojený manželský páreček. Což je možná zábavné pro jejich děti Lylu (Katherine Heigl) a Jareda (Topher Grace), ale už méně pro Donovu dlouholetou partnerku Bebe (Susan Sarandon). K tomu si přidejte oddávajícího kněze otce Moinighana v podání Robina Williamse a musí vám být jasné, že je všechny čeká opravdu perný víkend!

Justin Zackham (scénárista, režisér a producent v jedné osobě) už v minulosti dokázal, že umí napsat vtipné dialogy a najít laskavý humor i v situacích, kde byste jej nehledali (podepsán je mmj. pod snímkem Než si pro nás přijde s Jackem Nicholsonem a Morganem Freemanem). Co však bylo u Velké svatby velmi důležité a na čem se shodují všichni zúčastnění – dokázal mezi „svými“ herci vytvořit na place i mimo něj vřelou a přátelskou atmosféru, kterou se následně podařilo neodolatelným způsobem přenést i na plátno.

Jak těžké je po letech odloučení předstírat, že žijete v harmonickém manželství? Jak se vyrovnat se skutečností, že jste svým rodičům podobnější, než byste si možná přáli? Uvidíte brzy v kinech

zdroj: bontonfilm


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Velká svatba
Snímek scenáristy a režiséra Justina Zackhama Velká svatba je remakem francouzské komedie Můj bratr se žení, uvedené mj. v roce 2007 na MFF v Karlových Varech. – Adoptivní syn exmanželů Dona a Ellie se žení s půvabnou Missy. Na jeho svatbu se sjíždějí příbuzní a Alejandro má obavy, že jeho biologická kolumbijská matka, bigotní katolička Madonna, psychicky neunese rozvod v rodině, do níž syna před patnácti lety poslala za lepší budoucností. Požádá proto rodiče, aby před ní představovali milující se manželský pár, tedy aby kvůli němu lhali nejenom oni, ale i ostatní členové rodiny. To má za následek řadu trapasů a potenciálně „vtipných“ situací. Zároveň každý ze zúčastněných má své vlastní trable a svůj vlastní příběh: Donova a Elliina vdaná dcera Lyla je neplodná, což však není tak úplně pravda. Devětadvacetiletý syn, lékař Jared, si schovává panictví pro první velkou lásku, jenže tato zásada po spatření Alejandrovy sestry Nurii vezme záhy za své. Sochaře Dona, kterému současná družka Bebe nadiktovala zdravý životní styl bez alkoholu, zajímají nejvíce modré pilulky na erekci a elegantní bývalá manželka. Všichni, včetně oddávajícího kněze, mluví hlavně o sexu: ovšem bez nadhledu, bez vtipu a ironie, zato nudně. – Komedii nepomůže ani překvapivě hvězdné herecké obsazení. Tématem má snímek blízko k nedávné Svatbě mezi citrony (FP 12/2012) a k muzikálu Mamma Mia!! (FP 9/2008), kde nevěstu hrála také Amanda Seyfriedová.
-kat-, Filmový přehled 2013/7


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

15:55 - 16:45

28 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

15:55 - 16:50

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

53 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

53 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vakuum

Vakuum
Vakuum

Naposled navštívené:
Vakuum

Vakuum
Vakuum