Zari
ohodnotit

Válečníci [TV film]

Warriors

Další název:
Peacekeepers
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
175 minut

Komentáře k filmu Válečníci

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 7
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Tak na to,ze to bylo natoceno   jenom pro TV,tak jsem byl   velice mile prekvapen.
Film nam dobre ukazuje,co   se tenkrat v Bosne delo.Byl to   docela hnus a chudaci vojaci s   tim vlastne poradne nemohli   nic delat,to by nasr.lo   kazdeho.
Taky je tu k   videni jejich navrat domu a do   reality.Kazdy z nich to   prozival jinak,ale vcelku to   nesli vsichni spatne.Hodne   spatne.

Dost se   mi libil Ioan Gruffudd.
Faye
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Na podzim roku 1992 se   britské oddíly zapojují do   mírové mise OSN v Bosně.   Jejich úkolem je .... co   vlastně? Hlavně nezasahovat.   „ Když se začne střílet,   musíme být neutrální.   Nepomáháme při etnických   čistkách“. Takže jen   dohlížejí, takové jsou   rozkazy, jenže na každém   kroku se dostávají do   situací, kdy je jejich zásah   nezbytný. Ale rozkazy jsou   rozkazy. Modré přilby tedy   přihlíží rabování,   vypalování domů,   vyhánění obyvatel,   střílení do civilistů.   Nemají ani mandát k   převezení malých dětí do   bezpečí „ Jak zní rozkaz?   Čekat až je zabijou? Tak   nám pošlete pytle.“   Situace, kdy polovojenská   banda se samopaly vyhání dva   bezmocné starce z jejich   rozpadajícího se domku a jen   díky zásahu vojáka OSN   nejsou odvlečeni, pouze jim   zastřelí psa, by se dala   brát jako ojedinělý   úspěch. Kdyby ovšem druhý   den neležela stařenka vedle   psa a muž nevisel umučený   na domě. Film ukazuje válku   takovou jaká je, bez   zbytečného patosu, bez   příkras. Po filmu „ Hotel   Rwanda“ jsem si myslela, že   už se mnou nic nedokáže tak   otřást. Spletla jsem se   „Warriours“ byl pro mě   ještě hrůznější   zážitek, možná i proto,   že místo, kde se vše   odehrálo je i mnohem blíž.
MODANO11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2010
"Válečníci"
Tento snímek by měl vidět   každý. Je to ještě   realističtější než film   Guerreros který také   pojednává o Jugoslávii.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Nevím zda jsem viděl tu   verzi 175 min. Film je i v   kratší verzi. Nicméně   obsahově jde o smutné,   věrohodné dílo, ze kterého   se chce zvracet! Nečekejte   bitevní scény a drahé triky   o tom film není, přesto   působivý film o hrozných   věcech,,,
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2021
Celé údolie je zakliate
Veľmi silný a kontroverzný   film, ku ktorému muselo mať   zopár európskych demokratov   pripomienky. Krásne ukazuje   neuveriteľnú neschopnosť   OSN. Sledujeme jednotky OSN,   ktoré majú zakázané   strieľať, pomáhať,   chrániť, premiestňovať   civilistov. Inými slovami   nezúčastňujeme sa   etnických čistiek, iba   pozorujeme. Tak sa   zúčastňujú pozeraniu sa   ako sa strieľajú a   bombardujú civilisti,   vypaľujú domy, a susedia sa   zabíjajú medzi sebou. V   podstate vždy idú niekde,   kde hrozí kolaps civilistov,   pretože tam prebiehajú   ťažké boje. Civilisti   zväčša ženy a deti   spočiatku čakajú, že ich   ochránia, no nemôžu brať   civilistov, iba ťažko   zranených. Dopadne to vždy   tak, UN odíde a dobre vie,   čo sa so ženami a deťmi   stane, a oni pomaly čakajú   na smrť, pretože nie je kam   ísť. Ono by to pred vojnové   súdy chcelo nielen   juhoslovanských   predstaviteľov, ale aj zopár   európskych vševediacich   demokratov, za tie geniálne   príkazy od zeleného stolu   niekde z kancelárie z   Bruselu. Od filmu nečakajte   nejaké bojové scény, skôr   je tu ukázaná beštialita   občianskej vojny. V čom   prekvapil mimoriadne film, že   normálne tu Srbi neboli   vykreslení ako totálni   diabli a na druhej strane tu   poukázali aj na zverstvá   Chorvátov. No a dostávame sa   zasa k najväčšej vade   filmu, aj moslimovia mali za   ušami, a tu ich vykreslili   úplne ako obete. Asi   najkrajšie vyjadruje o čom   je film, keď ten najvyšší   britský veliteľ vysvetľuje   Bosnianke, čo má na starosť   chrániť a veliť ústupu   civilistov, že im nijako   nemôže pomôcť a musia   jednoducho ísť preč. Ale   kde? Ten jej pohrdavý pohľad   hovoril za všetko.   Pozoruhodný film o jednej z   najsmutnejších európskych   moderných etáp dejín. Na   záver musím ešte   pripomenúť prekrásny kúsok   zo soundtracku, to keď idú   Warriori (inak to sú tie   bojové vozidla, na ktorých   robili akcie) do prvého mesta   Vitez a do toho hrá   fenomenálna "Arrival In   Vitez", strašne krásna   pieseň, stačí zadať do   youtube
ivosjan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2014
Nenapádný, v širších   kruzích takřka neznámý   televizní film z produkce   BBC, který je ve skutečnosti   jedním z nejsilnějších   (proti)válečných filmů,   jaký jsem kdy viděl. Film   vypráví příběh několika   britských vojáků od   okamžiku, kdy se dozvědí o   svém nasazení do mírových   operace OSN v Bosně   začátkem 90. let,   nekompromisně a do všech   detailů líčí půlroční   peklo, kterým si v Bosně   prošli, a strhujícím   zážitkem nepřestává být   ani v poslední třetině   filmu, ukazující   přesvědčivě neschopnost   původně bezstarostních   mladíků zařadit se zpět do   každodenního života po   návratu domů. Pro českého   diváka je film   zajímavější o to víc, že   jeho prostřední   "válečná" část   se natáčela celá v ČR.   Film se dá sehnat na DVD   přes Amazon, bohužel   opatřen je pouze holandskými   titulky. Myslím ovšem, že   srozumitelný bude i pro ty,   co neovládají angličtinu   úplně dokonale.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2007
Po všech těch obrovských   hodnoceních se mi konečně   povedlo tento film sehnat a   musím uznat, že to byl jeden   z nejzajímavějších   válečných filmů co jsem   viděl. Rozhodně to není   nějaká řežba ve stylu   Černého jestřába. Svým   způsobem tu není jediná   větší bitevní scéna. Film   je totiž více o lidech a o   tom jak na ně válka   působí. Film působí díky   povedené ruční kameře   velice autenticky a   dopomahají tomu i velice   dobří (i když většinou   spíše neznámí) herci. Ve   filmu je plno působivých   scén, které mi nejednou   připoměli Schindlerův   seznam. Avšak i když je film   chvílemi opravdu perfektní   našel jsem v něm i dost   hluchých míst, (a to jsem   viděl verzi zkrácenou o   dobrých 50 minut) které mi   výsledný dojem trochu   kazili. Ale i tak film   rozhodně stojí za vidění   díky dobrým hercům a   poměrně neokoukanému   válečnému konfliktu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22740minih22740Von Ryanův expres (1965) 
Von Ryan's Express n
minih88601minih88601Sedm psychopatů (2012) 
Seven Psychopaths n
minih68758minih68758Válka bohů (2011) 
Immortals n
minih8487minih8487Hop - a je tu lidoop (1977) 
n
minih12093minih12093Maska (1994) 
The Mask n
minih54626minih54626Tron: Dědictví (2010) 
Tron Legacy n
minih24536minih24536Smrt si vybírá (1972) 
Smrt si vybírá n
minih40463minih40463Madhouse (2004) 
Madhouse n
minih18311minih18311Řidič slečny Daisy (1989) 
Driving Miss Daisy n
minih2998minih2998Anděl na horách (1955) 
Anděl na horách n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alan Osbiston

Osbiston Alan

Naposled navštívené:
Alan Osbiston

Osbiston Alan