Zari
ohodnotit

V zemi Jane Austenové

Austenland

Další název:
V krajine Jane Austenovej
Rok:
2013
Délka:
97 minut

Komentáře k filmu V zemi Jane Austenové

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2014
S přibývajícími   hodnoceními se nepochybně   rating filmu podstatně   sníží, protože pro tenhle   humor nebude mít každý   pochopení...je totiž   sofistikovaný i praštěný   zároveň (například po   úspěšném porodu hříběte   přistoupí štolba k pažení   a kolem krku mu visí   stetoskop, aby vypadal jó   jako doktor) a než se divák   zorientuje, čemu se má   smát, scéna se posune k   dalšímu gagu. Jennifer   Coolidge, Georgia King a   další vedlejší postavy   neskutečně přehrávají,   ale není pochyb o tom, že to   dělají z recese a že to byl   záměr.
Příběh   jako takový ovšem úplná   fraška není. Moc se mi   líbila pointa i to, jak se   tvůrci při všem tom   zjevném despektu (nebo spíš   zdánlivém, protože takhle   si může utahovat jenom   někdo, kdo ví dobře o co   jde) k austenovské posedlosti   drželi původního   románového ideálu:   nejdůležitější jsou   charaktery. A kdo je zběhlý   v tomhle typu romantiky, brzo   odhalí, který cit je hraný   a který ne.

Nedá mi to, abych   nepřipojila ještě něco   osobního: nikdy mě   nepřestane udivovat ten   všeobecně rozšířený   předpoklad, že každá   čtenářka románů Jane   Austenové automaticky miluje   Darcyho (=Colina Firtha).   Austenovský vesmír disponuje   minimálně sedmi dalšími   sympatickými gentlemany a   kdybych já si měla mezi nimi   vybrat muže svých snů,   určitě by to nebyl takový   suchar jako Fitzwilliam Darcy.   Co takhle třeba Henry Tilney,   kterého v televizní adaptaci   Northangerského opatství   představoval právě JJ   Feild? Což mimochodem byla   skvělá průprava pro tuhle   šaškárnu...
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2014
Slabost mám pro tu dobu a   romány Jane Austen obecně,   shoduji se s Georgie2, že   suchopárnost Colina Firtha v   roli Darcyho by mne   spolehlivě odradila, o hodně   lepší byl Laurence Olivier v   Pýše před mnoha lety. Ale,   že někdo propadne   austenovkám natolik, že jede   na zájezd, který je takhle   zaměřen a že se tím někdo   dokonce živí. Ale proč ne,   někdo zase jezdí   lyžovat....
Situačního humoru je v   Austenlandu dost a ten, kdo se   vyzná, ho má ještě víc.   Jennifer Coolidge je ďábel,   Keri Russel se naštěstí   odaustenovala na únosnou   míru a JJ Feild strčil   Colina Firtha do kapsy a   sluší mu to i v   džínách.
Ano   Georgie2, souhlasím s tebou.
ras84
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.9.2014
Austenland (2013)
film nie je vyložene zlý,   ale išiel úplne mimo moje   vedenie a dopozeral som ho len   kvôli slečne vedľa mňa.   vlastne som to odpískal v   momente, keď dr. quinnová   zahlásila "vy ste si   kúpili základný balíček,   zatiaľ čo zvyšok osadenstva   exkluzívny platinový".   bohužiaľ, značná časť   humoru pramenila práve z   tohoto bodu a tento štýl mne   veľmi nesedí + uberanie deja   a samotný záver bol týmto   definitívne jasne daný,   hyperbola na svet austinovej   mi veľa nehovorí (ja radšej   iné literárne žánre)...
skrátene - trpel som jak   divý zver, ale ak máte radi   sladučké romantiky s   hlúpučkou husičkou v   hlavnej úlohe spolu s   pohľadnými gentlemanmi a   jane austinová je vaša guru,   toto je film pre vás.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

04:45 - 05:15

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Nedej se

04:50 - 05:20

19 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

24 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe!

04:40 - 05:55

29 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
George Morgan

Morgan George

Televize v Bublicích aneb Bublice v televizi

Televize v Bublicích aneb Bublice v televizi

Maléna (Malèna)

Maléna
Malèna

Naposled navštívené:
George Morgan

Morgan George

Televize v Bublicích aneb Bublice v televizi

Televize v Bublicích aneb Bublice v televizi

Maléna (Malèna)

Maléna
Malèna