Zari
ohodnotit

V žáru velkoměsta

City Heat

Další název:
V žiare veľkomesta; Žár velkoměsta
Žánr:
Rok:
1984
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
1.7.1989
„Kriminální komedie z období americké prohibice. V hlavních rolích Clint Eastwood a Burt Reynolds“
Popis / Obsah / Info k filmu V žáru velkoměsta
Kansas City - 1935. Soukromý detektiv Mike Murphy přišel o společníky - zabili ho gangsteři. Nezbývá mu, než aby se spojil s nekompromisním policistou Speerem. Znají se sice z dřívějška, ale Speer soukromé detektivy nebere vážně. Murphy dobře ví, že jsou situace, kdy pro něj policista ani nehne prstem. Boj s gangstery však všechno změní. Speer jde po zločincích s buldočí neúprosností, nechává za sebou hořící auta a mrtvé zabijáky, dokud se nedostane k vrahům Dehla Swifta.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu V žáru velkoměsta
Gangsterská komedie se odehrává v roce 1935 v americkém Kansas City a jejími dvěma hrdiny jsou tvrdý policejní důstojník Speers nesnášející bývalé policisty, kteří se dali na dráhu soukromých detektivů, což se týká detektiva Mikea Murphyho. Ten má ostatně odpor k policistům, takže jsou si kvit. Ani jeden z nich ovšem netuší, že budou muset velmi brzy začít spolupracovat. Postará se o to Mikův partner Dehl Swift, kterému se podařilo získat obchodní knihy gangstera LoBianca. Nejprve je chtěl nabídnout jeho konkurentovi Primo Pittovi, ale pak dostal lepší nápad a rozhodl se je prodat zpátky LoBiancovi, samozřejmě za dvojnásobnou cenu. Tato pochybná obchodní transakce nemohla skončit jinak než jeho smrtí. A Murphy se musí nepříliš ochotně spojit s poldou Speersem, pokud chce gangstery a vrahy svého parťáka zlikvidovat. Situace se navíc zkomplikuje, když Lo Bianco nechá unést Murphyho sekretářku Addy. Bok po boku vyráží do boje, aby za sebou nechali jen hořící auta a mrtvé gangstery.

TV Nova Cinema


Popis / Obsah / Info k filmu V žáru velkoměsta
Kansas City 1935. Soukromý detektiv Murphy přišel o svého společníka, kterého zabili gangsteři. Poněkud neochotně se spoji s tvrdým policistou Speerem, který se však na soukromé detektivy dívá tak trochu přezíravě. Po stopách zločinců jdou však oba neúprosně a zanechávají za sebou hořící auta a mrtvé zabijáky - dokud nedosáhnou svého.
Cinema 1992/5/58

Autor/Zdroj: /Cinema


Popis / Obsah / Info k filmu V žáru velkoměsta
Kriminální komedie V žáru velkoměsta je dozajista inspirována slavným Podrazem (1973) i dalšími klasickými americkými filmy tohoto žánru. Děj se odehrává v roce 1933 v Kansas City a jeho protagonisty jsou bývalí kolegové, elegantní a lehkomyslný soukromý detektiv Mike Murphy a chladnokrevný poručík Speer. Murphyho černošský společník se zaplete do nekalého obchodu se dvěma gangstery a Mike musí po jeho smrti čelit neúprosnému nátlaku ze všech stran. Provádí to nonšalantně, ale bez pomoci Speera by to asi jen stěží dokázal. A aby vše bylo ještě složitější, vstupují do hry nejen únosy přítelkyň obou hrdinů, leč i jejich vzájemná řevnivost. Není ovšem třeba pochybovat o tom, na kterou stranu se přikloní Štěstěna. Zvláště, když muži zákona mají tvrdé pěsti, dobrou mušku a smysl pro černý humor. - Snímek měl původně realizovat autor námětu a spoluautor scénáře, známý tvůrce Růžového pantera Blake Edwards. Po neshodách s hvězdami Clintem Eastwoodem (poručík Speer) a Burtem Reynoldsem (Mike Murphy), kdo bude koho vlastně režírovat, od projektu odstoupil a předal své místo Richardu Benjaminovi. Proto je v titulcích uváděn pod pseudonymem Sam O. Brown. Oba herci zvládli své lehce parodizující role s nadhledem, právě tak jako nový režisér s nadhledem zachytil dobovou atmosféru s nezbytnými přestřelkami, rvačkami, s úsměvnými dialogy a humornými situacemi. Snímek se Podrazu nevyrovná, nicméně jistě si své diváky najde.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama