Duben
ohodnotit

V pasti

Bird Box

Další název:
Bird Box - Schließe deine Augen; Nie otwieraj oczu
Žánr:
Rok:
2018
Délka:
124 minut
Popis / Obsah / Info k filmu V pasti
Po světě se šíří panika. Z neznámého důvodu lidé páchají sebevraždy. Jedno je jisté - tajemná síla je tak děsivá, že kdo ji spatří, tak dobrovolně ukončí svůj život. Malorie (Sandra Bullock) jede právě z nemocnice se svou přítelkyní, když síla napadne jejich město. Zkáza se řítí městem a Malorie je zachráněna tím, že se ukryje ještě s několika lidmi v domě. Jsou okamžitě staženy všechny rolety. Přeživší se jen dohadují, co to může být. Jak plyne čas, zásoby se tenčí a každý se vyrovnává s nastalou situací po svém.


Autor: PROCESOR

Popis / Obsah / Info k filmu V pasti
POZOR, SPOILER

Mladá žena jménem Malorie vysvětluje dvěma malým dětem, že si nesmí sundat šátky z očí a že podniknou nebezpečnou cestu po řece. Následně bere děti i klec s ptáky a jdou ke člunu. Všichni mají na očích pásky, aby neviděli. Podaří se jim v poklidu vyplout.

Před pěti lety byla Malorie malířkou. Zrovna za ní přichází kamarádka a chce, aby si pustila zprávy. Tam je právě hlášení o překvapivých sebevraždách v Rusku. A šíří se to do Evropy.

Malorie je těhotná a zrovna je na ultrazvukovém vyšetření. Když z něj odchází, vidí dívku, jak se pokouší rozbít si hlavu o sklo. Ale i venku se něco děje. Kamarádka, co ji odváží, havaruje a zůstává v převráceném autě. Malorie dorazí k nějakému domu. Už nemůže, a tak jí pomáhá jakýsi černoch Tom. Jsou vpuštěni dovnitř. Venku je chaos a lidé hromadně páchají sebevraždy.

Byt patří Číňanovi a je zde více lidí. Mladý pár Lucy a Felix, plešatý děda Douglas, starší žena, budoucí policistka a manželský pár. A ještě tlustý černoch Charlie. Ti všichni přijdou na to, že venku je něco, na co se podíváte a přinutí vás to spáchat sebevraždu. Proto jsou ihned zatemněna okna. Po delší době někdo tluče na dveře a po krátké hádce jsou tyto otevřeny. Přichází sem Olympia, také těhotná dívka.

Nyní je třeba vyzkoušet, zda se dá dívat ven na ty věci přes monitor. Číňan se nechá připoutat k židli a riskne to. Bohužel se mu to vymstí a on si rozbije hlavu.

Protože docházejí potraviny, rozhodne se pět lidí zajet poslepu, jen s pomocí GPS do obchodu. Zde si naberou, co potřebují a vtom slyší bušení na dveře. Když je pootevřou, tlačí se dovnitř šílený chlap. Charlie se obětuje a vytlačí jej ven.

Na řece, kde pluje Malorie se dvěma dětmi, se dějí věci. Nejprve byli napadeni nějakým mužem a pak narazili do vraku kabiny tahače. Přišli tak o zásoby a teplé deky. Tak pro ně jde Malorie a nalézá, co chce. Jenže holčička neuposlechla jejího varování, aby neopouštěla lodičku…

Do domu se opět někdo dobývá a přes protesty je vpuštěn. Představí se jako Gary, ale Douglas mu nevěří. Gary tvrdí, že to, co je venku, na šílence nefunguje, takže se dívat mohou. To, že měl Douglas pravdu, se ukáže po chvíli Garyho pobytu zde. Začne strhávat z oken vše co tam je, aby se dalo dívat ven. Mezitím začnou ženy rodit.

Dochází k tvrdému boji, který přežije jen Tom a Malorie. Ta se s ním konečně vyspí.

Posunem se o pár let dopředu, kdy k domku přijedou šílenci a Tom jde na ně s puškou. Bohužel musel při tom otevřít oči, takže si jednu kulku nechává pro sebe. To už je Malorie s oběma dětmi na útěku - na řece, jak víme ze začátku. Proplují velmi nebezpečnými peřejemi a konečně se ocitnou na místě, kde chtěli s loďkou přistát. Nyní jdou po zvuku tam, kde má být záchrana. Ovšem není to zase jen další léčka?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu V pasti
Pět let potom, co strašlivá, nevídaná síla většinu lidí přiměla k sebevraždě, se jedna z přeživších se dvěma dětmi odhodlává k zoufalému pokusu o útěk do bezpečí.

Netflix


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763812
Plakátů: 376392
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10