Zari
ohodnotit

V kleštích [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1987
Délka:
75 minut
„Někdy se stane, že dědictví spadne člověku do klína doslova z nebe.“
Popis / Obsah / Info k filmu V kleštích
POZOR SPOILER

Starý pán Fortiere po dvaceti šesti letech letí do Evropy, kam jej poslal lékař. Doprovází jej Simona, jeho dcera. Starý pán ji zbožňuje, léky a další chce jen od ní a nikoho jiného si k tělu nepouští. Letí s nimi také dcera jeho bratra Mariena s manželem. Letadlo však havaruje.
Simona je mrtvá, ale Filip za ni vydává svou ženu. Tvrdí, že nechce starému pánovi ublížit.
Skutečnost je však diametrálně odlišná. Jde o dědictví. Simona totiž bude v případě smrti svého otce dědit. V případě její smrti by totiž dědila teta Olga.
Takže Mariena protestuje, ale nakonec se nechá zviklat a stává se Simonou.
A už se to rozjelo a do toho přichází teta Olga. Ta naštěstí viděla Simonu naposledy jako dítě. Nyní se však ještě nesetkají. Ona ji pak Simona-Marion navštíví sama. Teta žije jen s kočkami a vráží do nich všechny peníze. Také touží po kočičím chudobinci a hřbitově. Simona jí pro kočky slíbí nějaké peníze.
První zádrhel se projeví na matrice. Tady se zjistí, že Simona byla vdaná za nějakého Rolanda. Nikdo o tom nevěděl.
Ozývá se manžel Simony a do toho dostává starý pán světlé okamžiky, takže hrozí že Marienu pozná.
Ta se setká se Simoniným manželem. Nezdá se, že by mu původní Simona scházela, a vypadá to, že proti podvodu také nic nemá.
Ti dva se začínají scházet stále častěji a začíná to mezi nimi jiskřit. Nakonec jí on vyzná lásku a dojde i na sex. Mariena se s tím Filipovi přizná a ten ji podá velmi zajímavou informaci. Totiž tu, že je s Rolandem spolčen a vše je jen kvůli penězům. Starý pán navíc poznává Marion a ta mu řekne o Simonině smrti. A starého trefí šlak.
Při čtení závěti je dáno na vědomí, že vše dědí Simona. Kdyby však zemřela dříve než zůstavitel, dědí vše Mariena.
Filip míní přiznat podvod, a to řekne Rolandovi. Tomu se to samozřejmě nelíbí, protože by utřel. Dochází ke konfliktu, a dokonce i k pranici.
Mariena oznamuje, že se chce s Filipem rozvést a nastěhovat se k tetě. Když ji pak navštíví, ukradne jí lahvičku s jedem. Teta to pozná a ihned běží za ní. Přichází však pozdě. Bere si lahvičku zpět a utírá na sklenici otisky prstů. Moc dobře ví proč.
Tím se pro policii ze sebevraždy stává vražda a nutno najít vraha...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu V kleštích
Dvojice autorů Pierre Boileau a Thomas Narcejac patří mezi reprezentanty moderní francouzské detektivky. Píší poutavé příběhy, které dávají možnost rozvíjet jak dobrodružství, tak psychologii postav. A přesvědčují při tom, že pátrání v lidské duší, svědomí a myšlení je přinejmenším stejně napínavé jako dokonale promyšlený a precizně realizovaný plán na vyloupení banky?


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu V kleštích
Televizní zpracování detektivního románu dvojice autorů Pierra Boileaua a Thomase Narcejaca, kteří patří mezi reprezentanty moderní francouzské detektivky. Jejich poutavé příběhy dávají možnost rozvíjet jak dobrodružství, tak psychologii postav. A přesvědčují přitom, že pátrání v lidské duši, svědomí a myšlení je přinejmenším stejně napínavé jako dokonale promyšlený a precizně realizovaný plán na získání dědictví, které nám nepatří…

Při letecké katastrofě na cestě z ostrova Réunion do Paříže zahyne Simona Fortierová (H. Maciuchová), dcera velmi bohatého nemocného starce (G. Opočenský). Zachrání se však její chudá, pokorná sestřenice Marylena (M. Vančurová). Její manžel Filip (V. Preiss) ji donutí, aby se vydávala za Simonu, a stala se tak bohatou dědičkou. Těžce nemocný Simonin otec domnělou dceru nepoznává, ale to je kvůli jeho chorobě pochopitelné. Plán tedy vychází. Ale jen do chvíle, kdy se na scéně objeví Simonin manžel (J. Bartoška), kterého před ostatními zatajila…

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Superdebata o vztahu národní a...

20:10 - 22:00

74 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Nejkrásnější treky Evropy

21:20 - 21:50

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

64 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

69 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama