Zari
ohodnotit

V dobré společnosti

In Good Company

Další název:
V dobrej spoločnosti (SK)
Rok:
2004
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
28.4.2005
„Je mladý, má velké plány a chce být za každou cenu úspěšný.“
Popis / Obsah / Info k filmu V dobré společnosti
Dan Forman pracuje již léta jako marketingový ředitel ve sportovním časopise. Když přijde nový majitel, Dan, který má dvě dospívající dcery, těhotnou manželku a dvě hypotéky, je degradován. Jeho nadřízeným se stává mladý, ambiciózní a velmi sebevědomý mladý muž Carter. Za maskou tvrdého muže se však skrývá chlapec, který má spoustu problémů včetně krachujícího manželství, ale hlavně velké samoty. A Carter se navíc zamiluje do Danovy dcery...

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu V dobré společnosti
Padesátník Dan Foreman je už dvacet let marketingovým ředitelem časopisu Sports America a právě má hlavu plnou starostí. V kuchyni našel krabičku od těhotenského testu, dlouholetý klient Eugen Kalb mu oznámil, že na radu svého zetě už nebude v časopise inzerovat, a vydavatelství, pro které Dan pracuje, koupil nový majitel. Strach, že je jeho dcera Alex těhotná, se sice nepotvrdí, ale šok ho přece jen nemine. Nejprve mu manželka Ann oznámí, že čeká dítě, a pak mu šéf řekne, že nové vedení na jeho místo dosadilo někoho jiného. Šokovaný Dan zjistí, že jeho novým nadřízeným je teprve šestadvacetiletý Carter Duryea, který nemá s reklamou žádné zkušenosti. A to ještě netuší, že se mladík, kterého právě opustila manželka, ve výtahu seznámil s Alex. Zmatený Carter není schopen předložit oddělení obchodní strategii, a tak jen uhýbá pomocí naučených frází. Jediné, na co se zmůže, jsou výpovědi. Navíc se vnutí k Danovi na nedělní oběd a opět se setká s Alex. Začnou spolu chodit, ale Carter nemá odvahu to Danovi přiznat. Ve firmě situace není dobrá, spolupráci odřekne další velký inzerent a Carter musí rozdat další výpovědi. Situace se zkomplikuje, když Dan zjistí, že Carter chodí s jeho dcerou. Navíc Ann odvezou do nemocnice s komplikacemi a vzápětí firmu navštíví nový majitel, milionář Teddy. Pronese projev plný frází a Dan ho uzemní dobře mířenou otázkou. Hrozí mu okamžité propuštění, ale Carter se za něj nečekaně postaví.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu V dobré společnosti
Devětačtyřicetiletý Dan Foreman se vypracoval na vedoucího inzertního oddělení velkého sportovního časopisu. Dcery téměř dospěly, a zdá se, že i životní úroveň jeho dobře fungující rodiny je docela příjemně stabilizovaná. Všechno se ale změní, když se dozví, že manželka čeká dalšího potomka a dcera Alex chce přejít na kvalitnější a také dražší vysokou školu. A jakoby toho nebylo dost, teprve šestadvacetiletý, zcela neznámý Carter, se bez testů a předchozího ohlášení objeví v jeho kanceláři jako nový šéf oddělení. Firma teď musí být dynamická, průbojné a ambiciózní mládí má tak zelenou. A Dan má vlastně štěstí, že na rozdíl od stejně starých kolegů nedostane padáka. Má ale dělat asistenta nafoukanému mladíkovi, který by mohl být jeho synem…

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu V dobré společnosti
Zdá se, že od doby hrubozrnné komedie Prci, prci, prcičky (FP 10/99) a jejích neméně nevkusných pokračování učinili bratři Weitzovi obrat o sto osmdesát stupňů. To je patrné v úsměvném příběhu Jak na věc (FP 7/2002), ale zejména v jejich nedávném snímku, jehož autorem je opět starší Paul. Film V dobré společnosti je inteligentní hořkou komedií z drsného prostředí současného globálního byznysu, kde akvizice střídá akvizici, fúze fúzi a kde si nemůže být jistý svou židlí ani ten nejzkušenější profesionál. - Padesátníka Dana Foremana vystřídá na jeho postu ředitele inzerce ve sportovním časopisu mladý a nezkušený Carter Duryea právě ve chvíli, kdy znechucenému muži oznámí milovaná manželka, že čekají třetího potomka, a kdy dospívající dcera Alex přechází na prestižní vysokou školu. Také snaživý Carter si však zažije horké chvíle. Jak v soukromí (opustí ho manželka), tak v nové práci, kde musí rozdávat jednu výpověď za druhou. Vše se ovšem ještě více zkomplikuje, když se mladík a Alex za otcovými zády sblíží. Zákonitý šťastný konec je pojat i jako určité morální smíření. Každý se vrátí tam, kam patří: Dan na ředitelskou židli, jeho dcera ke studiu a Carter na další cestu za sebepoznáváním. – Snímek sice obsahuje řadu klišé (zejména v oblasti rodinných vazeb), neschází mu však nadhled a satirický osten.
-pp-, Filmový přehled 2005/6


Popis / Obsah / Info k filmu V dobré společnosti
Ve studiích UNIVERSAL PICTURES vznikla komedie, pod kterou se podepsala jedna z nejúspěšnějších dvojic Hollywoodu – bratři Weitzové (Prci, prci, prcičky, Jak na věc). V DOBRÉ SPOLEČNOSTI tentokrát svedli na filmové plátno proti sobě dvě generace. 49-letý marketingový ředitel jednoho vydavatelství je po mnoha letech ve vrcholné funkci degradován. Jak už to bývá při moderních restrukturalizacích. Jeho nadřízeným se stane teprve 26 letý čerstvý, ambiciózní, všeznalý expert na moderní vedení. Počáteční vzájemná apatie se časem mění v neobvyklé přátelství, které je ale vystaveno zkoušce – to když se mladý šéf zamiluje do dcery svého staromódního podřízeného. Divák se může těšit na jedinečnou vybroušenou situační i konverzační komiku, doplněnou o skvělé herecké výkony Denise Quaida, coby otce stále populárnější hvězdičky Scarlett Johansson.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

18 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - První kontakt - Setkání s mimo...

17:30 - 18:20

48 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

23 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Johanna Steiger-Antoš

Steiger-Antoš Johanna

Naposled navštívené:
Johanna Steiger-Antoš

Steiger-Antoš Johanna