Zari
ohodnotit

Užitečný život

La vida útil

Další název:
Užitočný život; A Useful Life
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
70 minut

Obsah filmu Užitečný život

 
Jorgemu je 45 let a žije u rodičů. V Cinematéce ve filmovém archivu v Montevideu pracoval pětadvacet let. Film byl celý jeho život. Teď, když Cinematéku zavřeli a Jorge přišel o místo, se jeho život obrátil vzhůru nohama. Nemá zkušenost s žádnou jinou prací a přemýšlí, co bude dělat. Rozhodne se vyhledat pomoc u svých starých dobrých přátel v archivu – u filmů.
Černobílý snímek Užitečný život poeticky zachycuje, jak se Jorge snaží přizpůsobit změnám a jak reaguje na svět kolem sebe, který vlastně ani moc dobře nezná. Je to zároveň příběh života filmu jako média.

Cinema Mundi 2011

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Jazyková verze:
španělská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Užitečný život >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

AGAMEMNON
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Tak lživou anotaci jsem ještě neviděl, neboť   to co je v ní napsané, ve filmu v drtivé   většině vůbec není. Ale po pořádku. Tento   snímek rozhodně nelze zařadit do mnou běžně   sledované produkce. Nikdy jsem neměl rád filmy   s naturčíky, navíc natočený na černobílý   neširokoúhlý materiál. Ale byl jsem vystaven   soustavnému psychonátlaku a má vůle byla   zlomena. Jenže ouha, to nač jsem se nejvíce   těšil, tj. Jorge je bez práce a musí začít   hledat novou (anotace to tvrdit), ve filmu není   přítomno. Takže všechny ty zábavné   okamžiky, jak se k čemukoliv absolutně   nepoužitelný Jorge bude ucházet o volné   pracovní místo (samozřejmě to budou nabídky   jež obdrží na úřadu práce) a absolvovat   pracovní pohovory. Na to jsem se hrozně těšil   a nedostal. Zbytek je sice taky zajímavý, ale   nemůžu si pomoct, Jorge vypadá jako pěkný   úchyl a jeho bezemočnost, až na malé Fred   Asterovské hrábnutí na schodech, je děsivá.   Co mne však upoutalo je hudební složka, musím   si ji sehnat.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Užitečný život (2010)Užitečný život (2010)Užitečný život (2010)Užitečný život (2010)
Reklama