Zari
ohodnotit

Ulička hříchu

La rue sans joie

Další název:
Ulice bez radosti; The Street Without Joy; Die freudlosse Gasse (AT)
Žánr:
Země:
Rok:
1938
Délka:
87 minut
„Mladá dívka se ve snaze postarat se o svou rodinu dostane na scestí prostituce...“
Popis / Obsah / Info k filmu Ulička hříchu
"Ulička hříchu". Tak bylo pro československého diváka pokřtěno nové zpracování románu Huga Bettauera "Ulička bez radosti", na níž si ještě tehdy mnozí pamatovali jako na němý film. Vzpomínka i potud zajímavá, že to byl první velký film Grety Garbo, v němž druhou ženskou roli hrála vynikající německá tragédka Asta Nielsenová. Tehdy to však byl film s dějem z poválečné vídeňské inflace.

Nové zvukové zpracování bylo francouzské. Děj je časově i místně zevšeobecněn. Lze jej, teď je myšlen kuplířský salón, který je středobodem celého příběhu, umístit tedy do každého velkého města, jehož majitelka svádí k neřestnému životu mladé dívky a zprostředkovává schůzky záletných paniček ve svých pokojích nebo na společenských večírcích.

A sem také zapadla, nevědouc o tom, hodná mladá dívka, která se nakonec octla před porotou i z podezření z vraždy. Hrála ji Dita Parlo, křehký zjev výmluvných očí, která svou hrou dodala své úloze přesvědčivost o skutečných jejich mravních hodnotách. Albert Préjean hraje žurnalistu a detektiva, je sympatický a ukázněný, a Valerij Inkižinov zde vystupuje v úloze dobrodruha a lva salónů.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Koule (Sphere)

Koule
Sphere

Naposled navštívené:
Koule (Sphere)

Koule
Sphere