Zari
ohodnotit

Ukradli torzo Jupitera

On a volé la cuisse de Jupiter

Další název:
Jupiter's Thigh
Žánr:
Země:
Rok:
1980
Délka:
100 minut
„Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb ztřeštěná honba za překupníky s uměním.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ukradli torzo Jupitera
Párek Francouzů - Antoine, profesor řečtiny a Lise, policejní inspektorka - odjíždějí na svatební cestu do Řecka. Tam se potkají s mladou manželskou dvojicí, archeologem Charlesem a úžasnou koketou Agnes. Charles objeví rozkošnou zadnici antické sochy Jupitera, kterou se rozhodne věnovat Louvru. Agnes by ji ale raději prodala a proto pověří místního pohledného námořníka, aby nechal odhadnout její hodnotu. Námořník je však zavražděn. Charles se stane podezřelým a policie zatkne Antoineho jako jeho komplice. Lise se rozhodne jednat, ale než se jí podaří oba muže očistit, Agnes je dostane z vězení a Lise jim teď musí pomoci utéct před policií, najít skutečného vraha a získat zpět ztracenou část sochy.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 07.11.2014


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ukradli torzo Jupitera
Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo.
Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ukradli torzo Jupitera
Volné pokračování filmu Něžné kuře z roku 1978. Svatební cesta do Řecka čerstvého manželského páru - policejní inspektorky a profesora řečtiny - se strhne v dramatickou road-movie, v níž jsou oba proti své vůli uplatnit svou profesi, dostávají se do konfliktu s místní policií, vrahy a překupníky antických památek, to vše s dobrým koncem a překvapivým rozuzlením. Režisér Philippe de Broca zůstal věrný svému oblíbenému žánru akční a dobrodružné komedie a film tak navazuje na tradici francouzské kinematografie 60. a 70. let, navíc s výraznou komediální příležitostí pro Annie Girardot.


Autor: argenson

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama