Zari
ohodnotit

Tři mušketýři

Les trois mousquetaires / Fate largo ai moschettieri

Země:
Rok:
1953
Délka:
116 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Tři mušketýři
V době vlády Ludvíka XIII., mladý d'Artagnan se rozloučí se svým otcem a opouští svoji rodnou vesnici v Gaskoňsku a míří do Paříže, rozhodl se splnit přání otce a splnit si své přání, stát se mušketýrem krále. Má štěstí sehnat v Paříži pokoj, v domě lakotného pana Bonacieux, který má krásnou ženu Constance, do které se D'Artagnan zahledí a celý dychtivostí dokáže i sám způsobit takový zmatek, že jej mušketýři, Athos, Porthos a Aramis, vyzvou na souboj.

Souboje jsou v zemi zakázané, proto vše probíhá potají, k souboji nedojde, neboť jsou napadeni muži kardinála Richelieu. Mušketýři včetně d´Artagnana spojí své síly, stanou se přáteli a mnohonásobnou přesilu překonají. Vzteklý kardinál Richelieu vymyslel další spiknutí s cílem zdiskreditovat královnu, Annu Rakouskou. Kardinál se velice brzy dozví, že královna měla u sebe ctitele a tomu věnovala darem diamantové přívěsky. Pověří krásnou Milady de Winter, aby ukradla šperky vévodovi z Buckinghamu, aby mohl namluvit králi, že mu je choť nevěrná.

Když se tyto špinavé plány dozví D'Artagnan, tak se svými největšími přáteli jedou s větrem o závod do Anglie, aby dostali šperky zpět a zachránili pověst královny. Milady je pár kroků před nimi, šperk má u sebe a vévoda je proboden dýkou. Šperku se mušketýři zmocní v poslední chvíli před plesem a zachrání čest královny. Kardinál již zase osnuje nějaký ze svých nejapných žertíků....


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Tři mušketýři
V klasickom aranžmáne vstupuje hrdý Gaskonec d´Artagnan do Paríža , kde je vyzvaný na tri súboje tými , ktorý sa neskôr stanú jeho najlepšími priateľmi .
Kardinál Richelieu robí intrigy , aby zničil francúzskú kráľovnu , ale v ceste mu stoja štyri najlepšie kordy v kráľovstve.Klasické zpracovanie Dumasovej predlohy vsádza na dynamickú akciu a francúzskú eleganciu.


Autor: pataamat

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Tři mušketýři 2 (1974)

 Tři mušketýři 2 (1974)
Tři mušketýři 2 n
The Four Musketeers
Žánr: akční / dobrodružný / romantický / drama
Země: Španělsko / Panama / Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Richard Lester

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Pustina (2016) [TV minisérie]

00:20 - 01:20

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:50 - 01:50

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Křižovatka smrti 2 (2001)

23:30 - 01:20

100 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Šefové na zabití (2011)

23:45 - 01:45

85 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama