Zari
ohodnotit

Trefa

Fon Tok Kuen Fah

Další název:
Headshot
Žánr:
Země:
Rok:
2011
Délka:
107 minut
„Snivý film noir o policajtovi, jenž se stal vrahem...“
Popis / Obsah / Info k filmu Trefa
Čestný policajt Tul odhalí drogové doupě, které ovládá mocný politik a jeho dobré dny jsou znenadání sečteny. Tul odmítá tučnou odměnu výměnou za to, že případ zamete pod koberec, a tak končí ve vězení, obviněn z vraždy, kterou na něj nastražili. Za mřížemi mu nabídne práci filozof, který tvrdí, že zlo musí být vymýceno a jen tak může přežít dobro. Tul přijde o veškeré iluze a když je propuštěn, přijme práci jako Robin Hood zabiják, jenž má za úkol odstranit zkorumpované mocné složky v thajské společnosti. Jenže práce se zvrtne a Tul je postřelen, s těžkým zraněním hlavy. Když se probere, vidí vše vzhůru nohama. Najednou nic není, čím se zdá být a Tul cítí silnou potřebu se pomstít, podle svých vlastních morálních pravidel.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Trefa
Bývalý detektiv Tul se vrací z vězení zpátky do života. Byl neprávem uvězněn, když odmítl převzít úplatek za to, že jeden z vyřešených případů zamete po koberec. Odhalil drogové centrum, které patřilo vlivnému politikovi. A tak byl pomocí zfalšovaných důkazů obviněn z vraždy a odsouzen. I když byl celý život čestný, z vězení přichází poučen o tom, že dobro nastane, až bude vymýceno zlo. Stane se zabijákem, který odstraňuje zkorumpované složky v thajské společnosti. Při jedné akci je postřelen do hlavy a po návratu z kómatu vše vidí obráceně. A to ale mění i jeho další myšlení a chuť na pomstu ...


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Trefa
Uznávaný detektiv Tul odmítne vzít úplatek od vlivného politika. Brzy je vzat do vazby, obvinění zní: vražda. Po odsezení trestu už pachuť deziluze nikdy nezmizí. Z policisty se stává nájemný zabiják. Thajský režisér Pen-ek Ratanaruang se po minimalistickém dramatu Ploy vrací na Febiofest s filmem noir, který pojednává o korupci i přemítání nad definicí spravedlnosti. Trefa je sice v jádru perfektně vybalancovaný thriller, Ratanaruang však překračuje žánrové schémata, opět využívá charakteristických skoků v čase, které nejsou zdánlivě opodstatněné, dávají však filmu jedinečný rytmus.

Ocenění filmu: Asijské filmové ceny (2012) - Nominace (Nejlepší vedlejší ženský herecký výkon)
19 Febiofest 2012


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

14:00 - 14:50

19 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

14:00 - 15:00

19 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:40 - 14:40

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:20 - 14:25

59 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ferhat Uzundağ

Uzundağ Ferhat

Naposled navštívené:
Ferhat Uzundağ

Uzundağ Ferhat