Zari
ohodnotit

Transamerika

Transamerica

Rok:
2005
Délka:
103 minut
„Transsexuální roadmovie o nekonečné odvaze jít za svým vnitřním "já".“
Popis / Obsah / Info k filmu Transamerika
Transsexuální roadmovie o nekonečné odvaze jít za svým vnitřním "já". Americký film nominovaný na dva Oscary a oceněný na řadě festivalů (2005).

Transsexuál Bree šetří každý dolar, aby mohl zaplatit za vytouženou operaci, která z něj konečně udělá ženu. Jednoho dne zvedne telefon a dozvídá se, že jeho syn Toby sedí ve vězení v New Yorku. Neochotně se tedy vydává do New Yorku dostat kluka z vězení. Syna mu předají beze slova vysvětlení a Toby považuje tu divnou ženskou za potrhlou misionářku. Bree nevidí důvod, proč něco vysvětlovat a Toby chce co nejdříve zmizet do Los Angeles. Rozhodnou se tedy, že pojedou spolu, přičemž Bree má v plánu vysadit Tobyho u pěstounů. Začíná trans-americká cesta, která oběma připraví nejedno překvapení.
Americké drama vypráví o následování cesty svého vnitřního já, ať je jakkoliv výlučná a pro společnost nepochopitelná.

Film posbíral řadu ocenění na festivalech především díky skvělému výkonu Felicity Huffman, která byla za svoji postavu Bree nominována na Oscara. Další nominaci si vysloužila ústřední píseň z filmu.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Transamerika
Transsexuál Bree (hraje ho herečka Felicity Hoffman) šetří každý dolar, aby mohl zaplatit za vytouženou operaci, která z něj konečně udělá ženu. Jednoho dne zvedne telefon a dozvídá se, že jeho syn Toby sedí ve vězení v New Yorku. Neochotně se tedy vydává do New Yorku dostat kluka z vězení. Syna mu předají beze slova vysvětlení a Toby považuje tu podivnou ženskou za potrhlou misionářku. Bree nevidí důvod, proč něco vysvětlovat a toby chce co nejdřív zmizet do Los Angeles. Dohodnou se, že pojedou spolu, přičemž Bree má v plánu vysadit Tobyho u jeho pěstounů. Začíná trans-americká cesta, která oběma připraví nejedno překvapení.


Autor: jelinek61

Popis / Obsah / Info k filmu Transamerika
Transsexuál Bree šetří každý dolar, aby si mohl zaplatit operaci, která z něj konečně udělá ženu. Jednoho dne zvedne telefon a dozvídá se, že jeho syn Toby sedí ve vězení v New Yorku. Nerad se vydává do New Yorku dostat kluka z vězení, ten je mu předán bez vysvětlení. Toby považuje tu divnou ženskou za misionářku. Bree nevidí důvod, proč něco vysvětlovat a Toby se chce co nejdříve dostat do Los Angeles. Rozhodnou se tedy, že pojedou spolu. Bree má v plánu vysadit Tobyho u pěstounů. Začíná trans-americká cesta, která oběma připraví nejedno překvapení…

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Už vám není dvacet, paní Bláho...

14:50 - 15:25

22 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

15:00 - 15:45

12 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:40 - 15:35

32 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:25

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Černé šelmy (Schwarze Panther)

Černé šelmy
Schwarze Panther

Naposled navštívené:
Černé šelmy (Schwarze Panther)

Černé šelmy
Schwarze Panther