Zari
ohodnotit

Trans

Trance

Rok:
2013
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
13.6.2013
„Uvnitř mysli. Mimo zákon.“
Popis / Obsah / Info k filmu Trans
Licitátor krásných umění napojený na kriminální gang spojí své síly s hypnotizérem, aby nalezl ztracenou malbu. Jak se začnou hranice mezi přáními, realitou a hypnotickou sugescí mazat, sázky rostou mnohem rychleji, než kdokoli tušil...


Autor: SvoKar

Popis / Obsah / Info k filmu Trans
Simon (James McAvoy), který pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla, se dá dohromady se zločineckým gangem a společně ukradnou obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky a mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) najmout hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce, a hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí.

Cinemart


Popis / Obsah / Info k filmu Trans
Historik umění Simon se spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně několika miliónů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, najme vůdce gangu Frank hypnoterapeutku Elizabeth Lambovou, která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí pomalu mizí.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 25.04.2014 HBO


Popis / Obsah / Info k filmu Trans
Kriminální psychothriller Dannyho Boylea Trans vychází ze stejnojmenného TV filmu scenáristy a režiséra Joea Ahearnea z roku 2001. Podobně jako v souběžně uváděném snímku Hypnotizér (2012, FP 8/2013) i zde stěžejní roli hraje hypnóza a odborník na ni. – Mladý zaměstnanec aukční síně Simon se kvůli dluhům z hazardu spojí s gangsterem Franckem a jeho kumpány. Při loupeži Goyova obrazu Létající čarodějnice se komplice pokusí podvést, avšak kvůli úrazu zapomene, kam dílo ukryl. Franck ho přiměje podstoupit hypnoterapii u půvabné specialistky, dr. Elizabeth Lambové, která se později stane společnicí bandy. Posléze vyjde najevo, že vše zosnovala ona, aby se pomstila Simonovi za milostné zklamání. – Tvůrci narušují plynulost vyprávění leckdy samoúčelnou hrou s hypnózou a s prolínáním „skutečnosti“, hypnotických stavů a útržků vzpomínek. Součástí stylu je i osobité vizuální ztvárnění Boyleova častého spolupracovníka, kameramana Anthonyho Doda Mantlea. Snímek je v podstatě komorním příběhem zvláštního trojúhelníku, v němž každá z postav je jiná, než jak se zpočátku jeví. James McAvoy jako Simon je na začátku sympatický chlapík, z nějž se však vyklube sebestředný násilník, naopak Vincent Cassel jako gangster Franck má sice typické rysy brutálního zločince, ale postupně sám zjišťuje, že má vlastně i emoce, a Rosario Dawsonová ve své životní roli představuje stále více fatální ženu z noirových filmů. – Danny Boyle natočil film již v roce 2011, avšak dokončil jej až po vyčerpávají práci na ceremoniálech londýnské olympiády v roce 2012.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2013/8


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:25 - 17:15

12 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Tělo v mé hlavě

16:20 - 17:25

17 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

67 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

67 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama