Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Zajatci času

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2019
Námět příběhu je známý.   Tady dějově nějaký   profesor vleze na průzkum do   nějaké jeskyně a už se   nevrátí. Několik mlaďáků   se rozhodne ho hledat a my   sledujeme jejich počínání.   Zvrat nenastane útokem   nějakých příšer či   podivných kreatur, jak by se   jistojistě dalo   předpokládat. To už tu   nejednou bylo. Tentokrát se   děj zabývá žánrem sci-fi   a problematice času. Jedná   se o film, který může   zůstat nepochopitelný   hlavně pro svou námětovou   těžkopádnost. Něco   takového velice dobře   funguje v literární podobě,   neboť vizuální vjem   vytváří představivost   samotného čtenáře. Tady to   už udělali filmaři a ne   každý se s tím může   ztotožnit. Příběh je   natočen nenáročně,   jednoduše, se známými   motivy a určitou   záhadologií. Ve vizuálním   vjemu bylo použito jak   běžné kamerové snímání,   tak i Found footage a to zcela   vyrovnaně. Hororová   atmosféra sice patrná je,   ale o nic nervydrásajícího   se nejedná. Jak už to tak   většinou bývá, mlaďáci   se místy chovají   přirozeně, místy jako   rozmazlenci, místy naprosto   nevyrovnaně a nelogicky. Suma   sumárum, snímek   každopádně může ocenit i   přes svou jednoduchost a   skromnost jen ten divák,   který je obeznámen s   relativním pojmem času. S   časem a prostorem se tu   pohrává hodně dobře. A   přitom dějově není   zapojeno nic složitého k   lepšímu uchopení stavu   věci.
PROCESOR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.10.2021
PROCESOR!
Námět je zajímavý, ale   tím to taky rychle končí.   Zpracování mi připadá,   jako bych se díval na   pirátskou kopii někdy z   devadesátek. Už chybí   akorát ten týpek co daboval   vše stejným unylým   hlasem…

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Malá farma (2010) [TV pořad]

01:50 - 02:15

22 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Crescendo

01:55 - 02:45

17 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

02:00 - 03:05

12 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:30 - 02:30

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Reklama