Zari
ohodnotit

Ticho po výstřelu

Die Stille nach dem Schuss

Další název:
The Legends of Rita
Rok:
1999
Délka:
104 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Ticho po výstřelu
Německo v 70. letech: vedená svým smyslem pro spravedlnost a také svou láskou k Andimu se Rita Vogt postupně dostane od rozpustilé anarchie až k terorismu. Když začne tušit, že jejímu hnutí hrozí konec, vypaří se do východního Německa. S novou identitou od tajné policie Stasi začíná nový život.

Snaží se přizpůsobit životu normálního příslušníka dělnické třídy a seznamuje se s mladou dělnicí Tanjou. Jejich přátelství však skončí náhle poté, co je v pátracím vysílání západní televize zveřejněna její podoba. Rita musí opět začít od nuly, s novým jménem a novou minulostí v jiném městě. Zdá se, že zde má více štěstí. Nakonec ji její minulost přeci jen dožene. Přichází rok 1989 – padá berlínská zeď, NDR přestává existovat a na Ritu nyní platí zatykač i na východě.

Das Filmfest


Popis / Obsah / Info k filmu Ticho po výstřelu
Německo v 70. letech: Přes rozpustilou anarchii se dostane Rita Vogt k terorismu, vedena svým smyslem pro spravedlnost a láskou k Andimu. Když už jí nezbývá jiná možnost, rozhodne se pro život s novou identitou ve východním Německu. Snaží se přizpůsobit životu normálního příslušníka pracující třídy. Poté, co je ve pátracím vysílání západní televize zveřejněna její podoba, musí Rita začít opit znovu, s novou minulostí v jiném městě. Potom ovšem padne berlínská zeď a všechno je jinak. Tento překvapivý portrét západního terorismu a každodenního života na východě je volným zpracováním životního příběhu bývalé teroristky Inge Viett. Na Berlinále 2000 bylo Ticho po výstřelu oceněno cenou Modrý anděl za nejlepší evropský film, obě hlavní představitelky Bibiana Beglau a Nadja UM obdržely za svůj výkon Stříbrného berlínského medvěda.Autor/Zdroj: /IX. FEBIOFEST


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Bolkoviny (1997) [TV pořad]

01:10 - 01:50

36 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

86 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Kluk od vedle (2015)

00:55 - 02:45

51 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Prima - Dech života (1987)

00:30 - 03:25

76 minut již uběhlo
99 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Radko Polič

Polič Radko

Hanna Skarżanka

Skarżanka Hanna

Richard Lothian

Lothian Richard

Naposled navštívené:
Radko Polič

Polič Radko

Hanna Skarżanka

Skarżanka Hanna

Richard Lothian

Lothian Richard