Zari
ohodnotit

Tiché místo

A Quiet Place

Další název:
Tiché miesto
Žánr:
Rok:
2018
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
3.5.2018
„Uslyší tě. Uloví tě.“
Popis / Obsah / Info k filmu Tiché místo
POZOR SPOILER

Den 98
Jsme v naprosto vylidněném městě. Potuluje se zde jen jedna rodina. Manželé se starší dcerou a klukem, a ještě malým chlapcem. Sbírají co potřebují, hlavně však léky. To vše za naprostého ticha. Všichni vědí, že nesmí způsobit hluk. Malý chlapec si vezme raketku s motorkem, ale otec naštěstí včas postřehne nebezpečí a hračku mu odebere. Vyndá i baterie. Ovšem sestra chlapci hračku vrátí a on si baterie do ní vezme sám. Blízko mostu hračku spustí a ta začne vydávat zvuk. Zásah otce tentokrát přichází pozdě a nějaká nestvůra hošíka odnese.
Den 472
Život rodiny jde zase skoro normálně. Žena čeká další dítě.
Jednou děti něco svrhnou a začne hořet. Je to sice vzápětí zlikvidováno, ale něco už je na střeše. Naštěstí to byla jen dvě zvířátka, která pak odejdou. Jedno z nich uloví nestvůra.
Den 473
Otec a syn jdou na výpravu pro maso. Kontrolují úlovky a otec syna poučí, že když je jiný hluk nablízku, který je přehluší mohou mluvit. Oni netuší, že holka použila mámin hlavouch a odešla pryč.
Zatím matka šlápla na hřebík, způsobila hluk, a navíc začíná rodit. Kolem se potuluje nestvůra a hledá kořist. Naštěstí se vrací otec. Ten posílá syna spustit ohňostroj, aby odlákal pozornost a sám běží domů. Najde ženu i dítě a rychle je přesune do odhlučněného sklepa. Pak se vydává hledat dceru a syna. Ten se propadl do sila s kukuřicí. Jeho sestra skáče za ním, aby mu pomohla. I kolem nich krouží nestvůra a ráda by pojedla. Dívenka však zapne naslouchátko a nestvůra prchá. Děti vylezou dírou, co potvora udělala A to je již zde i otec a všichni si padnou do náruče.
Bohužel jsou nuceni opět prchat a ukrývat se. Děti vlezou do auta, které pak je napadeno a otec se pro děti obětuje. Ty doběhnou domů za matkou, ale i zde je jedna z potvor. Situace se vyvrbí tak, že matka je nucena svini odprásknut z brokovnice, což pochopitelně způsobí hluk. Na obrazovkách je pak vidět, jak se sem hladové potvory sbíhají ze všech stran...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Tiché místo
Americký herec, producent a režisér John Krasinski (nar. 1979) v hororu Tiché místo spolu s manželkou, herečkou Emily Bluntovou představují manželský pár Evelyn a Leea Abbottovy, žijící ve vylidněné zemi, zpustošené slepými vražednými monstry s vynikajícím sluchem. Každý hlasitější zvuk znamená pro člověka smrt. Manželé tak přišli o nejmladšího ze tří dětí. Žijí na odlehlé farmě a řídí se zásadou nebýt slyšet. Znakovou řeč umí i asi desetiletý Marcus; o něco starší dcera Regan je totiž hluchoněmá. Na ochranu Lee vybudoval poplašný systém a zvukotěsný úkryt. Když na Evelyn přijdou předčasné porodní bolesti, je doma sama. Dokáže oklamat monstrum, které vniklo do domu, a porodí. Lee ji po návratu z lovu ukryje s novorozeným chlapečkem do zvukotěsného sklepa. Pak vyrazí pro zbylé potomky, kteří zůstali venku, protože byli varováni signálem. Děti přežijí, ale on se kvůli nim obětuje. – Tiché místo je obratně natočený staromilský horor s monstry, připomínající legendárního Vetřelce.

Zdroj: NFA / -kat-


Popis / Obsah / Info k filmu Tiché místo
Když tě uslyší, tak tě uloví. Obyčejná rodina se snaží přežít ve světě, kde i ten nejtišší zvuk může znamenat rozsudek smrti. V hlavních rolích John Krasinski a Emily Blunt.

Ticho nejen léčí, ale ve filmu Tiché místo je navíc jedinou možností, jak přežít další den. Herec John Krasinski se pustil do režie mimořádného snímku, který žánrově pluje mezi thrillerem, dramatem a hororem a ve všech svých polohách dokazuje, co všechno je člověk schopen vymyslet a obětovat, aby i v nelidských podmínkách zachránil svou rodinu.

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou.

Zdroj: CinemArt


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Tiché místo: Část II (2020)

 Tiché místo: Část II (2020)
Tiché místo: Část II n
A Quiet Place 2
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Krasinski

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Na cestě po Mazurských jezerec...

00:25 - 00:55

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - První dny

00:35 - 01:05

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:05 - 01:10

47 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:35 - 01:30

17 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
 Mig 21

Mig 21

Marilyn: Co zůstalo nevyřčeno (Marilyn: The Untold Story)

Marilyn: Co zůstalo nevyřčeno
Marilyn: The Untold Story

Sid James

James Sid

Silence

Silence
Silence

Naposled navštívené:
 Mig 21

Mig 21

Marilyn: Co zůstalo nevyřčeno (Marilyn: The Untold Story)

Marilyn: Co zůstalo nevyřčeno
Marilyn: The Untold Story

Sid James

James Sid

Silence

Silence
Silence