Zari
ohodnotit

The Mole People

Další název:
Nel tempio degli uomini talpa
Žánr:
Rok:
1956
Délka:
77 minut
Popis / Obsah / Info k filmu The Mole People
V horách staré Mezopotámie, respektive v jejich útrobách, objeví náhodou doktor Bentley se svojí výpravou před více než 5000 lety zmizelou civilizaci. Podzemní lidé považují příchozí za vyslance svého božstva. Ti se však nechovají přesně podle náboženských představ, a tak začínají být na obtíž.


Autor: Prasoid

Popis / Obsah / Info k filmu The Mole People
POZOR SPOILER
  
Nejprve si vyslechneme přednášku jednoho profesora.  
Doktor Roger Bentley, doktor Paul Stuart, Dr. Jud Bellamin a profesor Etienne Lafarge provádějí vykopávky někde v Asii. Zde je také nalezena deska s nějakými sumerskými znaky. Zrovna je čtena, když vznikne zemětřesení. A po něm přináší malý chlapec nějakou věc. Ukáže se, že je to lampa a kluk ji našel na hoře Kuhitara. A tak se tam chce tým dostat.  
Vysoko v horách pak objeví prastaré sídlo. Ale také dojde k neštěstí kdys se člen výpravy, Paul Stuart, propadne. Muži se spustí za ním. Najdou jej, ale vzápětí jej zasype kamení, čímž ovšem také uzavře cestu ven. Zbylá trojice pak najde systém tunelů, z nichž v jednom je někdo pozoruje.  
Když pak objeví město a ulehnou k odpočinku, jsou napadeni podivnými zrůdami, které vylezou přímo ze země. Tak se ocitnou v jakési díře. Odsud jsou odvedeni mezi podzemní obyvatele, pravděpodobně Sumery, a také obžalováni.
Hned po vyhlášení rozsudku smrti nasává pranice. Archeologové bojují a prchají. Pomůže jim baterka, která je Sumery považována za zbraň, ale přesto přichází o život Lafarge.  
zjistí, že podzemní obyvatelé si zotročili nestvůry. Oba přeživší jsou pozváni ke královskému stolu a pak prochází podzemím, kde vidí soustu zajímavého.  
Situace vypadá klidně, kdyby ovšem místní kněz nepopouzel ostatní proti oběma hrdinům a také místnímu králi. Takže kvůli němu jsou obětována mladá děvčata.  
A pak je knězi ukázána Lafargova mrtvola. To jej přesvědčí, že Bentley a Bellamine nejsou bohové a jde jim po krku. Uspí je houbami, a tak se z obou stávají zajatci. Baterka je jim ukradena a jde jim o život...  
 


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:45

16 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

09:15 - 10:30

2 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Andrée Tainsy

Tainsy Andrée

Naposled navštívené:
Andrée Tainsy

Tainsy Andrée