Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu The Appearance

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.3.2019
Snímek ´Jméno růže´ z   roku 1986 byl v rámci   středověkého detektivního   žánru tak podmanivý a   zásadní, že inspiroval   další tvůrce. I Češi   mají svůj zářez a to   snímkem z roku 2002 ´Jménem   krále.´ Co se týče mnichů   a tajemných úmrtí v   klášteře je nejblíž   snímek tento. Je sice   levnější a dějově krapet   jednodušší, ale tvůrci se   do toho nebáli vsunout   přímo hororové prvky.   Hlavní postavou   vyšetřovatele je inkvizitor,   který asi mnohé diváky   svým přístupem k dané   věci nemálo překvapí.   Takovýhle inkvizitor snad   ještě viděn nikde nebyl.   Podezřelá z vražd je mladá   dívka, samozřejmě   obviněná z čarodějnictví,   ale inkvizitor ji v rámci   spravedlnosti brání do doby,   než se vše řádně   prošetří. A mrtví zatím   stále přibývají.   Středověk a nadpřirozeno se   tu pojí v jedno, čímž se   pomalu buduje temná až   děsivá atmosféra všech   skutků a přesvědčení.   Vliv zmíněného snímku   ´Jméno růže´ je však   značný a tak se děj   bohužel stal hodně   předvídatelný.   Nadpřirozeno a tajemství v   prostorách kláštera je   však hlavní devizou a tak   kreativita příběhu drží   prvky strachu a zděšení. I   když hlavně v druhé   polovině snímku. Žánrově   je tedy snímek tažen spíše   do mysteriozního hororu,   který to vlivem známé   dějové šablony a hlavně   námětu nemůže mít u   diváků jednoduché. Určitou   skromnost a zásadovost však   ale má a tak za zhlédnutí   stojí. Jen od toho nic   mimořádného neočekávat.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.9.2019
Jméno růže nečekejte
Snaha o historickou detektivku   s prvky tajemna které jsou   však tak tragicky propojeny,   že výsledný efekt je   záporný. Klášter a jeho   temná tajemství už známe   ze snímku Jméno růže,tam   ovšem tvůrci drželi linii i   standard na vysoké kvalitě a   neměli potřebu to prokládat   Honem na čarodějnice,   různými démony a dalšími   bláboly které fungují v   tomto filmu naprosto   kontraproduktivně.Velmi   slabý snímek ,škoda času.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - F.L. Věk (1970) [TV seriál]

11:10 - 12:00

0 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak se žilo v New Yorku roku 1...

10:55 - 11:50

15 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

10:25 - 11:55

45 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Partie Terezie Tománkové

11:00 - 12:00

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dohazovač (The Best Man)

Dohazovač
The Best Man

Maris Liepa

Liepa Maris

Naposled navštívené:
Dohazovač (The Best Man)

Dohazovač
The Best Man

Maris Liepa

Liepa Maris