Zari
ohodnotit

Tetička za všechny peníze [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1973
Délka:
33 minut
„Věra Ferbasová v malé televizní komedii o podnikavé tetičce, která by se ráda vdávala.“
Popis / Obsah / Info k filmu Tetička za všechny peníze
POZOR SPOILER

Lojza přichází domů, kde nalézá zhrzenou manželku Dášu. Tetička Helenka z Oužlabic píše, že přijede. Což se manželům nelíbí a schovávají vše, co je po ruce. Tetička se jim pak dozná, že si u nich dala rande s mužem a dává na stůl peníze. Manželé Horákovi ihned mění na tetičku názor a je to změna za deset tisíc. Tetička odbíhá ven a přichází muž. O tetičku se velmi zajímá. Manželé mu rádi sdělují o Helence, co je potřebí, a pak se vrací zvenku ona sama. Jenže ji čeká velké - a pro ni nemilé překvapení…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Tetička za všechny peníze
Dagmar a Lojza Horovi, manželé středního věku, se připravují na nečekanou a hlavně nepříliš vítanou návštěvu postarší, ale vdavekchtivé tety Heleny. Děsí je totiž představa dalšího tetina nápadníka, se kterými je vitální příbuzná pravidelně seznamuje. A hlavně Lojzu celkem štve tetiččina šetrnost - musejí se o ni celou dobu návštěvy starat a vždy za to "vyfasují" kýčovitou sošku psíka. V pátek třináctého nevítaná teta opět přijíždí a oba šokuje sdělením, že si se známostí z inzerátu dala schůzku dokonce u nich doma.

Taky nadhodí možnost přestěhování se do Prahy, tedy blíže k nim - to už Dagmar málem omdlí. Než se vyděšený Lojza striktně ohradí, teta Helena jim jen tak podstrčí štůsek bankovek - rovných deset tisíc a odchází nakoupit nějaké laskominy na později. Zjevně zaskočení manželé trochu farizejsky přehodnocují svůj postoj k tetičce, dokonce se rozhodnou, že by randícím seniorům přenechali na pár dnů svůj byt, když vtom zvoní nápadník. Totiž oni si myslí, že jde o muže z inzerátu, připadá jim pro tetu poněkud mladý, tak mu tetičku vychvalují, jenže po chvíli jim poručík Marvan sdělí, že jde tetičku zatknout pro zpronevěru peněz v podniku, kde pracovala.

Vracející se teta Helena se ještě snaží všechny přesvědčit, že vyhrála sto padesát tisíc v Matesu, ale je to jen zoufalý pokus. Po odchodu tety a poručíka se Horovi ještě nestačí vzpamatovat z toho, že najednou nabyli a vzápětí pozbyli a vtom zvoní... pravý nápadník z inzerátu!


Autor: Angelika2808

Popis / Obsah / Info k filmu Tetička za všechny peníze
V pátek třináctého má k mladým manželům Horovým přijet na návštěvu jejich poněkud svérázná tetička Helena, která si u nich většinou dává schůzky s nápadníky na inzerát. Oba honem schovávají potraviny, pití a cigarety, protože tetička raději bere, než dává. Tentokrát ale tetička překvapila. Nápadník sice také přijde, ale teta hodila do „placu“ i obdivuhodně bohatou peněženku a manželé Horovi dostali několik tisíc na přilepšenou. Změna nastane v okamžiku, kdy u dveří zazvoní muž, který je sice pozván dál jako tetiččin nápadník, ale z hovoru vyplyne, že je to kriminalista a za tetičkou přichází ze zcela jiných důvodů…

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

17:40 - 18:00

10 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - První kontakt - Setkání s mimo...

17:30 - 18:20

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

70 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alba Rohrwacher

Rohrwacher Alba

Naposled navštívené:
Alba Rohrwacher

Rohrwacher Alba