Zari
ohodnotit

Televizní společnost

Network

Další název:
Televizní síť
Žánr:
Rok:
1976
Délka:
121 minut

Hlášky ve filmu Televizní společnost


1) Citáty
Howard Beale:
"Nemusím říkat, že je všechno špatné. Každý ví, že je všechno špatné. Máme hospodářskou krizi. Všichni jsou bez práce nebo se bojí o své místo. Za dolar si nic nekoupíte, banky krachují, prodavači v obchodech musejí mít pod pulty zbraně. Grázlové se prohánějí po ulicích a nikdo neví, co má dělat, aby tomu učinil přítrž. Víme, že vzduch se nedá dýchat; že jídlo se nedá jíst, ale sedíme u televize, kde nám nějaký místní hlasatel právě říká, že dnes bylo spácháno patnáct vražd a šedesát tři násilných činů, jako kdyby to tak mělo být. My víme, že to je špatné - víc než špatné. Je to šílené. Je to jako když se všechno všude zblázní, takže už ani nevycházíme nikam ven. Sedíme doma a svět se nám pomalu zmenšuje, ale my všichni říkáme jenom: 'Prosím vás, dejte mi pokoj alespoň v obýváku. Nechte mi můj topinkovač a moji televizi a moje vyztužené radiálky a já ani nemuknu. Jenom nás nechte být.' Ale já vás nenechám být. Já chci, abyste zešíleli! Nechci, abyste protestovali. Nechci, abyste se bouřili - nechci, abyste psali do kongresu, protože bych nevěděl, co máte napsat. Nevím, co dělat proti krizi a proti inflaci a proti Rusákům a proti pouličnímu zločinu. Já jenom vím, že musíte zešílet. Musíte říct: 'Já jsem ČLOVĚK, sakra! Můj život má HODNOTU!' Takže teď chci, abyste se zvedli. Chci, abyste se všichni právě teď zvedli ze svých křesel a šli k oknům. Otevřte je, vystrčte hlavu ven a zakřičte: 'MÁM TOHO DOST A DÁL UŽ TO TRPĚT NEBUDU!' Chci, abyste vstali právě teď, vstali, šli k oknům, otevřeli je, vystrčili hlavy ven a zařvali - 'Mám toho dost a dál už to trpět nebudu!' Něco se musí změnit. Ale nejdřív musíte zešílet!... Musíte říct: 'Mám toho dost a dál už to trpět nebudu!' Pak teprve třeba pochopíme, co máme dělat proti hospodářskému poklesu, proti inflaci a proti naftové krizi. Ale nejdřív vstaňte z křesel, otevřte okna, vystrčte hlavu a křičte, co vám říkám: 'MÁM TOHO DOST A DÁL UŽ TO TRPĚT NEBUDU!'"

Vložil: Misantrop

2) Citáty
Howard Beale:
"Všichni lidé se stávají humanoidy. Po celém světě, nejen v Americe. U nás to jde jenom rychleji, protože jsme nejrozvinutější země světa."

Vložil: Misantrop

3) Citáty
Howard Beale:
"Začínáte věřit iluzím, do nichž jste vpleteni; začínáte věřit, že co je v televizi, to že je skutečnost a že vaše vlastní životy jsou neskutečné. Opravdu. Proč? Co jiného vám říká televize? Oblékáte se podle televize, jíte podle televize, vychováváte děti podle televize, dokonce i myslíte podle televize. Tohle je masové šílenství, jste šílení! Proboha, vždyť vy, lidé, jste skuteční; to MY jsme iluze!"

Vložil: Misantrop

4) Citáty
Howard Beale:
"Televize není pravda. Televize je jen pitomej lunapark."

Vložil: Misantrop

5) Citáty
Vypravěč:
"Toto byl příběh Howarda Beala: prvního známého člověka v dějinách, jenž byl zabit kvůli nízké sledovanosti."

Vložil: Misantrop




Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

77 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Prvních 72 hodin druhé světové...

13:15 - 14:00

32 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:40 - 14:40

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:20 - 14:25

27 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Milan Novák

Novák Milan

Naposled navštívené:
Milan Novák

Novák Milan