Zari
ohodnotit

Taneček přes dvě pekla [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1982
Délka:
57 minut
Premiéra v ČR:
31.12.1982
„Hudební pohádka o tom, jak si rozpustilé čertice poradily s ušmudlanými čerty i zamilovaným mládencem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Taneček přes dvě pekla
POZOR SPOILER

Jsme v pekle první kategorie u porouchaného automatu na jídlo. Vlastně jsme přímo v pekelném výzkumném ústavu. Ale vědecké pracovnice mají právo na oddech, a tak sledují v čertovizi přímý přenos z Malé Dobré.
Zde se naparuje vesnický mládenec, který na zábavě pronese, že by tančil i s čerticí. To říkat neměl neb jedna je hnedlinko zde a při tanečku jej zatáhne do pekla. Mládenec se jmenuje Kája Fousek a v pekle dostává co proto. Má být i proměněn, ale protože mu jedna z čertic jménem Mefista dala třináctou sušenou borůvku, nic se neděje. Ale Kája čertici ze strachu před ohněm práskne, a proto jsou oba vyhoštěni do pekla druhé kategorie.
Zde čerti šijí a šijí. A protože Kája borůvkovou ochranu nemá, je přidělen do služby s čertem Rohoušem. A mimo jiné se zde hraje mariáš, a povinnosti se zanedbávají. Při náhodné kontrole je však na oko vše v pořádku. Ale jen na oko a za trest je čertům sebráno i zelí, které mají k smrti rádi. Nyní bude nutno se z toho vyhrabat. Podaří se to?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Taneček přes dvě pekla
Pohádková hudební komedie zavádí diváky do prostředí pekla 1. kategorie, které obývají exkluzivní čertice a pekla 2. kategorie s ušmudlanými čerty, jak je známe z klasických pohádek. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek pro svou nafoukanost, se kterou odmítá tanečnice na vesnické zábavě. Čertice ho chtějí napravit, jenže se jedna z nich do Káji zamiluje a on do ní. Pohádka končí šťastně, neboť oba odcházejí na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně vůbec není jasné, kdo koho polepšil.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dawn Wildsmith

Wildsmith Dawn

Naposled navštívené:
Dawn Wildsmith

Wildsmith Dawn