Zari
ohodnotit

Tanec kolem světa

Wir tanzen um die Welt

Další název:
Die Mädchen der Jenny Hill (prac. název)
Žánr:
Rok:
1939
Délka:
96 minut, 2627 metrů
Popis / Obsah / Info k filmu Tanec kolem světa
"Tanec kolem světa" nebo "Girl, jak se směje a pláče", to by byl také vhodný název pro film Karla Antona. Světlo divadelních ramp je svůdné a mámivé, a když se odloží lesklý úbor a mladistvá tanečnice se vrací za kulisy, začíná opět všední život, nejednou s osudovou neúprosností. Tak divákům tento film předvedl osudy taneční skupiny osmnácti dívek, které šly po revuálních scénách od úspěchu k úspěchu, avšak při tom jejich život v celku i v jednotlivých životních osudech byl obetkán řadou pokušení a nebezpečí, které mohly být zdolány toliko duchem kamarádství a přísné kázně.

Girl, jak se směje...tak ji bylo lze vidět na jevištích světových divadel. Ale ta druhá stránka, za kulisami, tam stál už jen prostý člověk, který měl své všední radosti, ale také starosti a nejednou i bolesti. A tuto druhou stránku bylo možné poznat prostřednictvím tohoto filmu, který svou úrovní přesahoval běžné, okázalé německé taneční filmy, ač výpravné taneční scény a přiléhavá hudba patřily ke kladům filmu. režisér Karel Anton se sice snažil vytvořit film s kolektivním hrdinou, ale zákonitě se mu dostávaly do popředí jen některá z děvčat, a to především energická vedoucí souborui Charlotty Thielové, sentimentální, tragickým osudem postižená Eva Ireny Meyendorfové, neklidná Sylvie Caroly Höhnové, lehkomyslná Reni Edithy Ossové, na úspěchy jiných žárlivá Margit Ruth Evelerové, neukázněná Julika Edithy Meinhardtové a potřeštěná Olly Charlotty Daudertové - tyto tvoří v souboru herecky osobitě utvářené postavy.

V málo mužských úlohách Harald Paulsen a nesympatické figuře bezohledného agenta a Karel Radatz jako povahově kolísavý artista, který se konečně najde a utváří s vedoucí skupiny nezbytný šťastný pár.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:10 - 23:55

42 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Špinavé ulice (1973)

22:30 - 00:20

82 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:05 - 00:00

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:30 - 00:30

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Reklama