Zari
ohodnotit

Tak mě někdy napadá

Sometimes a Great Notion

Další název:
Never Give a Inch
Rok:
1971
Délka:
113 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Tak mě někdy napadá
Film natočený na motivy knihy Kena Keseyho se odehrává ve státě Oregon. Stamperovi, jejichž rodinu vede tvrdou rukou otec Henry, jsou dřevaři a jsou na to náležitě hrdí. Když se ostatní dřevařské firmy rozhodnou stávkovat, Stamperovi se nepřipojí. Mají objednávku a chtějí ji splnit. Dostávají se do nemilosti, ale díky své tvrdohlavosti se s tím nějak vyrovnají.

Jenže vztahy v rodině nejsou zrovna idylické. Nejstarší syn Hank žije s Viv, kterou rodina poté, co porodila mrtvého chlapce, moc nebere. Je v manželství nešťastná. Druhý bratr JoBe žije s manželkou Jan a třemi dětmi. Jednoho dne se objeví třetí syn Leeland, který žil se svou matkou, druhou Henryho ženou, v jiném městě. Po její sebevraždě se vrací k rodině. Zapojí se do těžby dřeva.

Rodina musí čelit útokům ostatních dřevařů. Jednou jim někdo nařízne lano a jen zázrakem těžký padající strom nikoho nezabije. Dalším počinem stávkujích je vypálený těžařský stroj. Ani Stamperovi nepřiměje, aby se připojili ke stávce. Vivian sice přemlouvá Hanka, ale ten nedbá. Pak však dojde k tragédii. Kácený strom se nečekaně rozštípne a nadobro změní život rodiny. Jedna část zasáhne Henryho, kterému téměř amputuje ruku. Musí okamžitě do nemocnice, kde však na následky zranění zemře. JoBe je zase zavalen kmenem v řece a před zraky bezmocného Hanka se utopí. Aby toho nebylo málo, Viv se rozhodne Hanka opustit a odchází. Zůstali už jen dva. Hank a Lee…

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Tak mě někdy napadá
Klan oregonských dřevařů Stamperových, vedený patriarchou Henrym (Henry Fonda), žije a pracuje podle rodinného hesla “neustupuj ani o píď. Proto když se ostatní dřevaři ve městě rozhodnou vstoupit do stávky, odhodlaní Stamperovi se k nim odmítnou připojit a pokračují v těžbě. A to i navzdory tomu, že Henry po zranění ruky není schopen podnik vést. Velení přebírá jeho syn Hank (Paul Newman). Má tolik práce s rodinným podnikáním, že si ani nevšimne, že jeho znuděná manželka Viv (Lee Remick) věnuje stále více pozornosti jeho tuláckému bratrovi Lelandovi (Michael Sarrazin), který se po deseti letech náhle vrátil do města. Sabotáž rozhněvaných konkurentů zničí Stamperovým veledůležité těžební zařízení a Henry se proto uchyluje ke stále zoufalejším metodám a hrozí, že se věci zcela vymknou kontrole.
materiály distributora DVD


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Gejzír (2014) [TV pořad]

21:10 - 21:40

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Praha ožralá

20:50 - 21:20

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:45

52 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:45

57 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Viktor Malcev

Malcev Viktor

Naposled navštívené:
Viktor Malcev

Malcev Viktor