Zari
ohodnotit

Tajná invaze

The Secret Invasion

Další název:
Dubious Patriots
Žánr:
Rok:
1964
Délka:
95 minut
„Když nacisté uvězní italského zběha, vyšle spojenecká centrála malou vojenskou jednotku, která ho má dostat z vězení a pomoci mu při uskutečnění jeho plánů.“

Komentáře k filmu Tajná invaze

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 1
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.10.2018
V roce 1943 je skupince   zločinců slíbena svoboda za   podmínky, že přijmou   doslova sebevražedné   poslání osvobodit zajatého   italského generála od   spojenců nacistů. Ale   jistě, koho by vlivem   námětu ihned nenapadl   slavný americký snímek   ´Tucet Špinavců´. ´Tajná   mise´ však vznikla o tři   roky dříve, tudíž je v   uvozovkách filmovým   předchůdcem. V uvozovkách   proto, že byl v podstatě   ještě navíc jen oprášen   scénář k westernovému   snímku z roku 1955 ´Pět   pušek´. Oba snímky má na   vědomí režisér Roger   Corman a oním westernem   debutoval. Z Divokého západu   byl tedy přenesen děj do   období druhé světové   války, čím samozřejmě   museli proběhnout v   příběhu nějaké úpravy. A   tak byla natočena taková   jednoduchá a technicky   nenáročná vyprávěnka,   jaké známe právě   převážně z italské   produkce. Scénář je   vystavěn dobře i když   třeba začátek vypadá dosti   zkratkovitě. Dějový vývoj   je však přeci jen vcelku   zajímavý. Po technické   stránce a výpravou se však   jedná spíše o průměr.   Napětí pokulhává a   válečné scény plné   přestřelek a výbuchů   bohužel vypadají značně   lacině. V rámci válečných   filmových klasik však za   zhlédnutí stojí. Už snad   jenom proto, že onen tolik   vzpomínaný a porovnávaný   film ´Tucet špinavců´   nebyl svým námětem první.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lindsay Soileau

Soileau Lindsay

Naposled navštívené:
Lindsay Soileau

Soileau Lindsay