Zari
ohodnotit

Tajemství mořské panny [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1998
Délka:
44 minut
„Vánoční pohádka o lakotné kupcové a poctivém mládenci.“
Popis / Obsah / Info k filmu Tajemství mořské panny
U vody chytá Kupcová ryby a vytáhne pořádného kapra. Doma zatím prodává její dcera. A když Kupcová odchází, uslyší něco podivného. Vrací se a nalézá dřevěnou mořskou pannu. Ta jí slibuje odměnu, když ji dá do vody, ale Kupcová ji bere s sebou. V krámě je její dcera Běta, která šidí stejně jako její máma. A panna jim to také pěkně řekne. A přidá hlášení o tom, že její ruku s dary otevře jen ruka poctivce.

Nedaleko bydlí na statku hospodář s dcerou Amálkou. Do ní je zakoukaný čeledín Ondřej a rád by ji za ženu. Jenže o to hospodář vůbec nestojí.

Jednou sem přijde Kupcová pro vejce, a když slyší, jak je Ondra poctivý, láká jej k sobě do krámu. A Ondra jde kvůli Amálce. Aby něčím byl a něco měl, jak si přeje její otec. V krámě se nemá zle, ty dvě kolem něj tancují, neb jejich lakota je k tomu nutí. A když najdou na stole perly…

Blíží se Vánoce a Ondra by rád domů. Kupcová mu to slíbí a Běta se kolem něj stále točí. Na Štědrý den jdou obě satorie do kostela a Ondru schválně zamknou v krámě. On tedy za svou Amálkou nemůže, ale pozná se s mořskou pannou. A ti dva se dají dohromady…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Tajemství mořské panny
Blíží se čas vánoční. U řeky, v zimě a mlze se choulí ženská postava. Je to kupcová z nedalekého krámku. Pro krejcar by si dala koleno vrtat, a tak ji ani mráz radost z vánočního úlovku nepokazí. Kapr bude čerstvý a hlavně zadarmo! Chamtivá obchodnice ale nemá dost. Znovu ponoří síť do vody. "Pusť mě, dobrá ženo..." ozve se náhle z řeky něžný hlas. Kupcová nemůže uvěřit svým očím - do jejích sítí se zachytila kouzelná mořská panna! Její prosby samosebou lakotná kupcová nevyslyší a tak k vysvobození panny musí napomoci poctivý mládenec Ondřej. A za svou nezištnou pomoc získá nejen nesmírné bohatství, ale i svou milovanou Barušku.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Z metropole

05:30 - 06:00

29 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - --

05:45 - 06:00

14 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

05:00 - 06:05

59 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

154 minut již uběhlo
0 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Milan Srdoč

Srdoč Milan

Naposled navštívené:
Milan Srdoč

Srdoč Milan