Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Tabu
"Tabu" - americký film režiséra F.W. Murnaua je kouzelná romance z jižních moří, která byla natočena v celém rozsahu v původních exteriérech a s domorodci ve všech vedoucích rolích. Tento film zachycuje s jedinečnou prostotou a pravdivostí duši domorodců jihomořských ostrovů a stál o několik pater výš a jako nedostižný vzor všem těm líbeznými cukrkandlovým kýčům, které Američané uvedli na filmový trh s obdobnými náměty a z podobného prostředí. Film pro své nesporné kvality byl znovu uvedený na plátna našich kin po deseti letech od svého natočení, tedy v roce 1940.


Autor: Asmodej

Popis / Obsah / Info k filmu Tabu
Film se odehrává v na jednom z tichomořských ostrovů. Zde žije i dívka Reri a mladík Matahi. Mladí lidé se do sebe zamilují, ale jejich láska je násilně přerušena, když je Reri vybrána jako nevěsta bohů a prohlášena za nedotknutelnou, za tabu. Milenci spolu i přesto uprchnou na vzdálený ostrov, kde Matahi začne pracovat jako lovec perlorodek. Starý náčelník Hitu se vydá za nimi, milence dostihne a odveze Reri zpátky. Nešťastný Matahi zahyne, když se snaží pronásledovat Hituův člun.

Snímek je posledním filmem slavného německého režiséra Friedricha Wilhelma Murnaua, který krátce před premiérou tragicky zahynul při automobilovém neštěstí. Film vznikal ve spolupráci s americkým režisérem Robertem Flahertym, který na tichomořských ostrovech nedlouho předtím natáčel svůj film "Moona" (1926). Z původního Flahertyho záměru natočit film o vykořisťování lovců perel čínskými obchodníky udělal režisér F.W.Murnau exotickou romanci o lásce.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Tabu
„Je Tabu milostný románek z jižních moří? Pro lidi, pro něž je Romeo a Julie milostným románkem z Itálie, možná, protože o nic menšího tu nejde. S odzbrojující jednoduchostí vypráví Murnau otřesný příběh nemožné lásky.“ Rudolf Thome


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

5 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

ČT2 - Historie SS

12:20 - 13:15

15 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

10 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:30 - 13:30

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Přiznání hochštaplera Felixe Krulla (Bekenntnisse des Hochstaplers Felix Krull)

Přiznání hochštaplera Felixe Krulla
Bekenntnisse des Hochstaplers Felix Krull

Naposled navštívené:
Přiznání hochštaplera Felixe Krulla (Bekenntnisse des Hochstaplers Felix Krull)

Přiznání hochštaplera Felixe Krulla
Bekenntnisse des Hochstaplers Felix Krull