Zari
ohodnotit

Světová invaze

Battle: Los Angeles

Další název:
World Invasion: Battle Los Angeles; Svetová invázia (SK)
Rok:
2011
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
10.3.2011
Popis / Obsah / Info k filmu Světová invaze
POZOR SPOILER!!

Někdo útočí na Zemi. Píše se 12.srpna 2011.
24 hodin před kontaktem s nepřítelem se seznamujeme s hrdiny příběhu. Je to např. štábní seržant Michael Nantz, který hodlá z armády odejít. Dále desátníci, N. Stavrou, K. Harris , kteří se chystají na svatbu (jeden jako ženich). Dále R. Guerero, P. Kerns který má psychické potíže a spousta dalších. A na Zemi dopadají meteority. Posléze je vojákům sděleno, že to nejsou obyčejné meteority, ale že před dopadem brzdí. A dopadají ve skupinách a v každé skupině je ukryto něco mimozemského. Nantz dostává k dispozici jednotku a má v oblasti Santa Monica posbírat všechny civilisty a zachránit je. Má na to tři hodiny, protože za tři hodiny bude oblast bombardována, a to za každých okolností. Vojáci jsou napadáni emzáky jen zdálky, ale jeden zaútočí zblízka. Je sejmut a vojáci se ukryjí v domě, kde naleznou civilisty. Pro raněné přilétá vrtulník, děti nevezme a odlétá jen s vojáky, ale vzápětí je emzáky sestřelen. Vojáci naleznou polomrtvého útočníka a pitvají jej, aby zjistili jak jej zabít. Přijdou na to a to už přijíždí jiní s ukořistěným autobusem. Nasednou do něj a ujíždějí pryč. Jsou však opět napadeni a jeden civilista umírá . Pak se přece jen dostanou k vrtulníku, který je odváží k záchraně. Shora však Nantz zpozoruje v osvětleném městě tmavé místo. Domnívá se, že tam by mohlo být mimozemské řídící stanoviště. Posílá lidi pryč a sám se spouští dolů, aby zjistil co a jak. A ostatní se vydají s ním…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Světová invaze
Rotný námořní pěchoty (Aaron Eckhart) stojí se svou četou proti nepříteli, který se od těch předchozích zásadně liší. Velkolepý akční sci-fi film Světová invaze přináší napínavý příběh o útoku vesmírných agresorů na naši planetu.
Bontonfilm BD


Popis / Obsah / Info k filmu Světová invaze
Po mnoho let byly zaznamenány případy pozorování UFO po celém světě – Buenos Aires, Soul, Francie, Německo, Čína. Ale v roce 2011 se to, co kdysi bylo jen pozorováními, stane hroznou realitou, když je země napadena neznámými silami. Jak lidé všude na světě přihlížejí tomu, že jsou dobývána největší města, tak se Los Angeles stane poslední výspou lidstva v bitvě, kterou nikdo nečekal. Závisí to na námořním seržantovi (Aaron Eckhart) a jeho nové četě, aby zastavili další postup, i když bojují proti takovému nepříteli, s jakým se nikdy předtím nesetkali.


Popis / Obsah / Info k filmu Světová invaze
Akční sci-fi thriller Světová invaze režiséra Jonathana Liebesmana (nar. 1976), z jehož tvorby známe thriller Texaský masakr motorovou pilou: Počátek (FP 12/2006), se přiřazuje ke katastrofickým snímkům o přepadení Země mimozemšťany. Údajně byl inspirován skutečnou událostí: v noci z 24. na 25. února 1942 byla v Los Angeles vyhlášena bojová pohotovost kvůli přeletu neznámých letadel, později označená jako falešný poplach. Děj se ovšem odehrává v brzké budoucnosti, dne 12. srpna 2011. Podle předpovědí by měly u pobřežních měst v celém světě dopadnout do moře malé roje meteoritů. Záhy ovšem vyjde najevo, že se jedná o mimozemská tělesa a že svět je ohrožen invazí vetřelců, potřebujících pro své přežití vodu. Mimozemšťané jsou těžko zničitelná robotická monstra, provázená bezpilotními letouny a obřími útočnými stroji. Ničí vše, co se ocitne v jejich zorném poli. Příběh se zaměřuje na úděl malé vojenské jednotky, vysazené ve zničené Santa Monice s úkolem odvést po hromadné evakuaci do bezpečí zbývající civilisty. Oddíl musí svádět pouliční boje a svůj úkol splní za cenu velkých ztrát. Pod vedením zkušeného štábního seržanta Mikea Nantze se vojákům navíc podaří zničit nepřátelské řídící středisko. Jejich boj však nekončí... – Film jen rutinně opakuje tradiční žánrová klišé, k nimž patří stručné charakterizace vojáků či civilistů a různých vztahů mezi nimi, spektakulární přestřelky, honičky, úniky, četné pyrotechnické efekty, triky i tradiční pojetí mimozemšťanů.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2011/5


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Bitva o Los Angeles (2011) [Video]

 Bitva o Los Angeles (2011) [Video]
Bitva o Los Angeles n
Battle of Los Angeles
Žánr: sci-fi / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Mark Atkins

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

1 minut již uběhlo
89 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

11:45 - 12:40

46 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

6 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:30 - 13:30

1 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Velluto nero

Velluto nero
Velluto nero

Naposled navštívené:
Velluto nero

Velluto nero
Velluto nero