Zari
ohodnotit

Světlušky v zahradě

Fireflies in the Garden

Další název:
Zurück im Sommer
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
99 minut
„I na starých křivdách můžeme znovu získat ztracený vztah.“
Popis / Obsah / Info k filmu Světlušky v zahradě
Rodina Taylorových se má sejít v domě příbuzné, Lisi, na příjemnou oslavu. Náhle se vše změní - Lisa zemře při autonehodě. Na pohřbu Lisi se objeví manželka Michaela, syna Taylorových, s kterou Michael nežije. Její příchod otevře celou řadu vzpomínek a rodinných tajemství. Přes všechny bolestné vzpomínky rodina zjistí, že musí držet pospolu, že se vzájemně potřebují. Film probíhá v několika dějových rovinách a je částečně autobiografický.

Zdroj: Axocom


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Světlušky v zahradě
Částečně autobiografické melodrama líčí v několika prolínajících se časových rovinách osudy manželů Waechterových, jejich potomků a konečně i jejich životních partnerů. Syn Michael nebyl zrovna ten "správný" kluk, nosil brýle a svalů moc nepobral, což otec - spisovatel a vysokoškolský profesor, špatně nesl. Neustále syna peskoval, byl na něj tvrdý a rozhodně se nedal označit jako milující otec. Co chybělo otci, matce Lise vrchovatě přebývalo a syna zahrnovala tou nejčistší láskou. Jeho příběh je o lásce a jedné velké nenávisti. Blíží se rodinná oslava, ale tragická autonehoda nečekaně změní všechny plány, na místo oslavy se koná pohřeb. Setkání celé rodiny v mnoha přítomných vzbudí respekt a sebekritický pohled na vlastní chování a všichni se snaží začít žít nový život, pominout staré křivdy a hledat nové a ještě kvalitnější vztahy a znovu vytvořit rodinu.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Světlušky v zahradě
Pro Lisu s manželem Charlesem, jejich syna Michaela a dceru Ryne (Shannon Lucio) to měla být příjemná oslava v domě Lisiny sestry Jane (Emily Watson). Tragická autonehoda, při které Lisa umírá, však plány nečekaně a radikálně mění. Na pohřbu se objevuje i Michaelova manželka Kelly (Carrie-Anne Moss). Se svým manželem nežije a právě ona svou přítomností otvírá Pandořinu skřínku plnou tajemství. Největším překvapením pro Michaela je zjištění, že jeho matka udržovala poměr se svým profesorem Addisonem (Ioan Gruffod). Michaela pronásledují bolestivé vzpomínky z dětství a uvědomuje si, že má Ryne za zlé, když se pokouší otce utěšit a zprostředkovat tak všeobecný smír. Postupně však všichni tři skrze bolest a slzy zjišťují, jak moc se navzájem potřebují a jak mohou i se starými křivdami znovu vytvořit rodinu.
materiály Distributora DVD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Světlušky v zahradě
Komorní drama režiséra Dennise Lee plné emočních výjevů a neštěstí v rodině. Vše je zasazeno do několika časových pásem: Film se zabývá osudy manželů Taylorových, jejich dětí a také jejich nynějšími partnery. Film předvším láká svým hvězdným obsazením, např. - Julia Roberts, Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Emily Watson a spousta dalších.


Autor: Justik66

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Nemocnice na kraji města (1977...

14:55 - 15:55

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

14:40 - 15:25

28 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

38 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pryžok s kryši

Pryžok s kryši
Pryžok s kryši

Naposled navštívené:
Pryžok s kryši

Pryžok s kryši
Pryžok s kryši