Zari
ohodnotit

Svatý rok

L'année sainte

Žánr:
Země:
Rok:
1976
Délka:
91 minut
„Když utíkáte z vězení, vyberte si letadlo bez únosců!“
Popis / Obsah / Info k filmu Svatý rok
Max Lambert, bývalý šéf lupičské bandy, si odpykává dvacetiletý trest. Před zatčením zakopal u kostela nedaleko Říma několik milionů ve zlatě, "výdělek" ze své poslední akce. Se svým spoluvězněm Pierrem Bizetem připraví plán útěku. V převleku za duchovní se snaží odletět do Říma, kam zrovna v této době směřují církevní hodnostáři z celého světa. Takže dvě sutany navíc se mezi nimi lehce ztratí! Jenže uprostřed poklidného letu se objeví únosci, kteří nutí pilota obrátit letadlo na Tanger. Ale to zdaleka není ještě to nejhorší, co je na cestě za svobodou a penězi čeká. Jedinečná dvojice Gabin - Brialy, výborné dialogy a situace v komedii, která nestárne.
Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Svatý rok
Dva vězni se rozhodnou utéct z vězení. Využijí katolických oslav Svatého roku a chtějí se převlečeni za pátery při útěku vmísit mezi poutníky směřující do Říma. Pečlivě připravený plán se hroutí ve chvíli, kdy jejich letadlo unesou teroristé a požadují místo do Říma letět do Tangeru. Tento film se stal posledním v bohaté filmografii francouzské herecké ikony - Jeana Gabina.
Levné knihy


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Svatý rok
Max Lambert (Jean Gabin) s priateľom utekajú z väzenia v preoblečení za kňazov z Francúzska do Talianska, kde si Max v jednej kaplnke zakopal peniaze. Lietadlo s nimi na palube je však unesené. Max sa správa ako kňaz a snaží sa ovplyvniť únoscov – dvoch mladých chlapcov a jedno dievča – no nedarí sa mu. Lietadlo pristáva podľa ich požiadavky a na letisku požadujú výkupné, inak lietadlo vyhodia do vzduchu. No na letisku zdržujú čas. Max sa preto rozhodne ísť vyjednávať, dohodne sa s policajtmi a vracia sa do lietadla. Policajti ho však nasledujú bez jeho vedomia.. Únoscom sa však nič nestane a Max, aby ho nepodozrievali, ide znovu na letisko vyjednávať a prichádza s miliónom dolárov a autom. Potom odchádza s únoscami ako ich rukojemník. Keď sa zbavia policajtov a únoscovia ho chcú prepustiť, namieri na nich pištoľ, vezme im peniaze a vráti sa k lietadlu, ktoré pokračuje na ceste do Ríma. Tam ho aj s komplicom už polícia odhalí, no im sa podarí s nimi dohodnúť vďaka tomu, že im ukážu výbušninu, ktorú únoscovia nechali v lietadle, a vrátia milión dolárov. Max potom odchádza hľadať starú kaplnku, no nachádza miesto nej novú modernú, ktorú postavili za peniaze, ktoré našli zakopané pri tej starej.


Autor: mia

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nami Havelková

Havelková Nami

Wolf Creek

Wolf Creek
Wolf Creek

Naposled navštívené:
Nami Havelková

Havelková Nami

Wolf Creek

Wolf Creek
Wolf Creek