Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Svatý Ralph
Příběh filmu je situován do roku 1953 a hlavním hrdinou je patnáctiletý Ralph, který je studentem katolické církevní školy Sv.Martina, kde přísnou rukou vládne páter Fitzpatrick. Ralph je stejný jako jeho vrstevníci, cloumá s ním puberta a je zamilován do Claire, která se má stát jeptiškou. Každý den navštěvuje v nemocnici těžce nemocnou matku, se kterou žijí sami.

Jednoho dne matka upadne do kómatu a Ralph je zdrcen. Při hodině katechismu se dozví od učitele pátera Hibberta, že zázrak může učinit i obyčejný člověk. Jsou k tomu potřeba tři důležité věci: víra, čistota a modlitba. Mladík je odhodlán zázrak vykonat, aby se matka uzdravila. Rozhodne se vyhrát Bostonský maraton. Začne tvrdě trénovat, ale první závod na 10 mil pro vyčerpání nedoběhne. Jeho víra přesvědčí pátera Hibberta, aby mu pomohl s tréninkem. V dubnu 1954 opravdu odjede Ralph do Bostonu a po velkém boji na cílové pásce ve finiši podlehne favoritovi závodu. Ve škole je uvítán s nadšením, dostane se mu ovací od spolužáků a dokonce i Fitzpatrick uzná jeho výkon. Maminka se sice po závodě z kómatu neprobere, ale přijde den ....


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Svatý Ralph
Svatý Ralph je zdánlivě neuvěřitelný příběh Ralpha Walkera, žáka 9. třídy, který se v roce 1954 směle pokusil vyhrát Bostonský maratón.

Zdroj: SPI International


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lucille Meredith

Meredith Lucille

Roztomilost pod nátlakem

Roztomilost pod nátlakem

Amanda Peterson

Peterson Amanda

Naposled navštívené:
Lucille Meredith

Meredith Lucille

Roztomilost pod nátlakem

Roztomilost pod nátlakem

Amanda Peterson

Peterson Amanda