Zari
ohodnotit

Svatojánský věneček [TV film]

Žánr:
Rok:
2015
Délka:
97 minut
„Výpravná pohádka o kuchaři Ondrovi, který se toužil stát plavcem, o princezně Verunce, kterou bavila matematika, a o věnečku, se kterým připlula po vodě láska.“
Popis / Obsah / Info k filmu Svatojánský věneček
Zprvu se hraje o ruku princezny Verunky, později však o životy obyvatel celého království. Cestička ke šťastnému konci bude tentokrát notně klikatá. Je tu ale i věneček nesoucí po hladině řeky poselství lásky a také králův nejnovější vynález, takže možná nakonec přece jen všechno dobře dopadne. Sňatek princezny Verunky (Eliška Jansová) má zachránit království zchudlé kvůli bláznivým nápadům svého panovníka (Boleslav Polívka). A nápadníků má hned několik! Básník Alexandr Alexandrovič (Martin Myšička), ze kterého by i Puškin bledl závistí, dvouhlavý baron, vojevůdce a hudební skladatel v jednom Wajsman (Jaroslav Plesl), tajemný Markýz (Pavel Liška), vládnoucí kouzlem své matky, panovnice smrti Morany (Vilma Cibulková) a podivínský vynálezce sir Klevr (Marek Taclík). Může být Ondra (Jiří Mádl), kluk toužící po tom stát se plavcem na divoké vodě, jejich důstojným soupeřem?

Zdroj: Česká televize


Popis / Obsah / Info k filmu Svatojánský věneček
Výpravná rozprávka o kuchárovi Ondrejovi, ktorý sa chcel stať pltníkom, o princeznej Veronke ktorú bavila matematika a o venčeku s ktorým priplávala láska.

Svadba princeznej Veronky s bohatým ženíchom má zachrániť kráľovstvo, ktoré schudobnelo kvôli bláznivým vynálezom svojho panovníka. O jej ruku sa uchádzajú veľmi zvláštni pytači, medzi ktorými šíri hrôzu čierne Knieža. Ten vlastní čarovný plášť, ktorý ukradol svojej matke Morene a s jeho pomocou sa snaží získať moc v kráľovstve. Jeho náhodným sokom v láske k princeznej Veronke sa stane chudobný kuchár Ondro. Ondrovou túžbou je byť pltníkom, no keď k nemu rieka doplaví čarovný svätojánsky venček, ktorý hodila do vody Veronka, rozhodne sa ju Ondro vypátrať...Tak sa začína boj o záchranu lásky aj kráľovstva.

RTVS


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Maigret a hlava muže (1996) [T...

22:50 - 00:30

50 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Kachna na pomerančích (1975)

23:40 - 01:25

0 minut již uběhlo
105 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:30 - 00:25

10 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

23:30 - 00:10

10 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Musíme se sejít

Musíme se sejít
Musíme se sejít

Naposled navštívené:
Musíme se sejít

Musíme se sejít
Musíme se sejít