Zari
ohodnotit

Svatební noc [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1970
Délka:
42 minut
„Komedie o splnění toužebného přání.“
Popis / Obsah / Info k filmu Svatební noc
Vynikající komedie České televize v režii Jána Roháče, ve které v geniální souhře účinkují Rudolf Hrušínský, Josef Somr a Iva Janžurová. Kamera Miroslav Ondříček, tvůrčí skupina Jaroslava Dietla.

Dva dlouholetí kamarádi, houslista Hugo a klavírista Láďa, si kdysi slíbili, že po uspořádání prvního veřejného koncertu všechno oslaví velkou "svatební nocí". A opravdu druhý den po svém vystoupení uspořádají večírek a pozvou si prostitutku, aby si pěkně užili. Před příchodem lehké děvy jsou nervózní a více vzpomínají na své ženy Božku a Mařku, než aby se těšili na nový zážitek. Když nikdo nepřichází, oba si odechnou. Nicméně se zpožděním dorazí rázná Lucie Šebesťáková se svým profesionálním a ordinérním chováním. Oba kamarádi jeden před druhým předstírají sexuální zážitek, ale stejně jsou nakonec odhaleni. Alespoň na rozloučenou Lucii zakoncertují.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Svatební noc
Nadsázka je jedním z typických prostředků komediálního žánru. V dějinách dramatu se s ní velmi často setkáváme. Jak s ní dokázal pracovat scenárista Mirko Stieber a režisér Ján Roháč, od jehož úmrtí uplyne 35 let, se můžete podívat v komedii z roku 1970 ve hvězdném obsazení – R. Hrušínský, J. Somr a I. Janžurová.

A jak to všechno začalo? Dva muzikanti – houslista a klavírista – konečně uspořádali vlastní koncert. Ten dopadl dobře, a tak se rozhodnou úspěch oslavit po svém. Jeden z nich poslal ženu z domu a zjednal prostitutku, aby si užili „svatební noci“, od níž si slibují nevídané zážitky…

Zdroj: Česká televize


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pustina (2016) [TV minisérie]

20:10 - 21:10

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Polosvět veksláků

20:00 - 21:00

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

20:20 - 21:45

3 minut již uběhlo
82 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

20:15 - 21:40

8 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Reklama