Zari
ohodnotit

Svatební hotel

Das Hochzeitshotel

Další název:
Hochzeitshotel
Rok:
1944
Délka:
84 minut, 2313 metrů
Popis / Obsah / Info k filmu Svatební hotel
"Svatební hotel ". Režisér Carl Boese překvapil diváky vtipnou situační veselohrou z prostředí horských hotelů a jejich návštěvníků. Do jednoho z těchto zimních společenských středisek je pozvána populární spisovatelka sladkých ženských románků. Nikdo však netuší, že pod jejím jménem, které bylo nakladatelským trikem, se skrývá žoviální otec čtyř dětí (Walter Janssen).

Podle neměnných zákonů situačních komedií je za populární spisovatelku ovšem pokládána sličná prodavačka z klenotnického závodu (Karin Hardtová), která rovněž chce strávit v hotelu několik dní své dovolené. Do všeho se zamotá, jak jinak, ještě mladý, stejně elegantní jako pohotový fotoreportér (René Deltgen), který shání pro svůj list senzační fotografie, takže příležitostí k veselým situacím je víc než dost. Z naznačeného děje je vidět, že jde o podobný druh společenských veseloher, jaké u nás s oblibou točil režisér Vladimír Slavínský.

Carl Boese však ukázal na této veselohře příkladně, jak se má podobný druh filmu režijně zpracovávat. Lehký námět je podaný svěží, nekonvenční formou, má řadu vtipných point, dokonalý spád a veseloherní rytmus, bez statických momentů, divák byl takto stále udržovaný v žádoucí náladě. Za povšimnutí zde stojí, jak plynulé byly vazby jednotlivých scén a na přímo skvělý filmový závěr, což byl doklad a poučení mnohým, že i čistě zábavný námět může být podán neobvyklým a filmově zajímavým způsobem. Třebaže v této komedii kromě milenecké dvojice (Hardtová-Deltgen) hráli vesměs herci méně zvučných jmen, režie diváky překvapila mnoha výtečnými a legračními epizodkami (starosta, nakladatel, sekretář, šéfredaktor a jiní).


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto moto test

18:40 - 18:55

10 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

55 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jacques Marin

Marin Jacques

Dean Jagger

Jagger Dean

Naposled navštívené:
Jacques Marin

Marin Jacques

Dean Jagger

Jagger Dean