Zari
ohodnotit

Superclásico

SuperClásico

Země:
Rok:
2011
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
20.9.2012
„O jednom rozvodu, lásce k vínu a k fotbalu“
Popis / Obsah / Info k filmu Superclásico
Chytrá dánská komedie líčí osudy Christiana, majitele upadající vinotéky, kterému se hroutí nejen živnost, ale i manželství s Annou. Ta odjela do Buenos Aires a jako úspěšná manažerka fotbalového klubu žije luxusní život po boku o mnoho let mladší argentinské fotbalové hvězdy.

Christian se ale nehodlá tak snadno vzdát. Se svým šestnáctiletým pubertálním synem nasedne do letadla a rozhodne se pod záminkou vyřízení rozvodových papírů získat Annu zpět. Zdánlivě poklidný výlet se promění ve strhující jízdu, ve které nechybí víno, fotbal a tango. Podaří se Christianovi pokořit argentinského hřebce?

Snímek SuperClásico! zahajoval letošní Febiofest, kde ho diváci přijali s nadšením. Na prestižních dánských filmových cenách Bodil Awards 2012 získala herečka Paprika Steen cenu pro Nejlepší herečku ve vedlejší roli. Scénárista a režisér Ole Christian Madsen natočil řadu úspěšných filmů jako jsou: PLAMEN A CITRÓN /2008/, SÍLA SEVERU, 2005 či snímek podle manifestu Dogma 95: KIRA’S REASON: A LOVE STORY /2001/. Snímek SUPERCLÁSICO! je jeho prvním filmem v žánru komedie.

CinemArt CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Superclásico
Christian je majitel krachující vinotéky v Kodani. Podobně neúspěšný jako v podnikání je i v dalších aspektech života – je to již sedmnáct měsíců, co ho opustila jeho žena Anna. Ta pracuje jako úspěšná fotbalová agentka v Buenos Aires a nyní žije luxusní život po boku vrcholového argentinského fotbalisty Juana Diaze. Christian sebere svého šestnáctiletého syna Oscara a pod záminkou podpisu rozvodových papírů nasednou do letadla směr Buenos Aires. Ve skutečnosti chce však Christian získat Annu zpět.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 31.10.2013 HBO


Popis / Obsah / Info k filmu Superclásico
Téměř před rokem Anna opustila svého manžela Christiana a jejich 16 letého syna Oscara a odstěhovala do Buenos Aires, aby si tak splnila jako sportovní agentka svůj sen. Při své práci se ovšem zamilovala do největší argentinské fotbalové hvězdy Juana Diaze. Zoufalý Christian utápí svůj žal v alkoholu. Nakonec se vydá do Argentiny, aby podepsal své manželce rozvodové dokumenty, v srdci ovšem doufá, že ji získá zpět. Když Christian a Oscar přijedou do Buenos Aires, zjistí skutečný důvod, proč Anna tak naléhá, aby podepsal rozvodové dokumenty. Budou se s Juanem brát! Čas rozhodně není na Christianově straně, musí jednat rychle, pokud chce zachránit to, co zbylo z jeho vztahu s Annou. Christian je tak vhozen do víru událostí a začíná divoká jízda, ve které nechybí víno, fotbal a tango.

Severský filmový klub, o.s.


Popis / Obsah / Info k filmu Superclásico
Snímek SuperClásico! je první komedií úspěšného dánského scenáristy a režiséra Oleho Christiana Madsena (nar. 1966) uzavírající zároveň jeho volnou trilogii o vášni, v níž zachytil různé podoby lásky. Zatímco první dva filmy En kaerlighedhistorie (2001, Milostný příběh) a Prag (2006) jsou podle něho dramata s nádechem humoru, poslední díl je komedií s prvky dramatu. – Majitele vinotéky Christiana opustí manželka Anna. Muž se trápí, a tak se pod záminkou podpisu rozvodových papírů vydá se šestnáctiletým synem Oscarem do Buenos Aires, kde žena (fotbalová agentka) žije s novým přítelem, slavným argentinským fotbalistou. Chce získat zpět její lásku a přivézt ji domů. Rozvod bývá traumatizující záležitostí, ale v tomto případě se oběma podaří hořkost překonat. Christian se dokáže s novou situací smířit, i když v něm Annin mladší ctitel, impulzivní, temperamentní a srdečný fotbalista Juan (v jehož přepychové rezidenci bydlí) vzbuzuje zpočátku rozporuplné pocity. K nalezení rovnováhy mu výrazně pomůže svérázná postarší Juanova hospodyně Fernanda, zběhlá nejen v sexu, ale i v tangu. Zdejší pobyt je přínosný i pro Oscara, který se tu zamiluje do sympatické hřbitovní průvodkyně Veronicy. – Snímek se natáčel hlavně v Buenos Aires a je v něm vše, co se od argentinské metropole očekává: fotbal (názvem superclásico se označuje tamní derby mezi kluby Boca Juniors a River Plate), víno, jižní temperament i tango; vše okořeněné severským pohledem. Tvůrci podávají hořké životní pravdy vtipně zabalené do absurdních situací s chytrými, výstižnými a ironickými dialogy, doplněnými komentářem.

-kat-, Filmový přehled 2012/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chvíle pro písničku (1977)

10:15 - 10:35

14 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

10:20 - 11:15

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

59 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:15 - 11:15

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lucy Boryer

Boryer Lucy

Naposled navštívené:
Lucy Boryer

Boryer Lucy