Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Super Tanker
Zaoceánský supertanker převáží velmi nebezpečnou mimozemskou substanci, aby ji „pohřbil“ v Mariánském příkopu - nejhlubším podmořským příkopu – s myšlenkou, že látka tak zmizí bezestopy. Potíže nastanou, když do plavidla udeří nevyzpytatelná vlna, těkavá látka se uvolní do okolí. Záchraná četa musí dostat loď na místo určení a tam ji potopit, jinak hrozí celosvětová katastrofa.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Super Tanker
Roku 1965 dopadl na území Aljašky meteorit, který byl kontaminován mimozemskou sloučeninou. Experti neznámou substanci izolovali. Testy odhalily, že jde o nebezpečnou látku, kterou by bylo možné využít jako biologickou zbraň ve studené válce. Později se ovšem ukázalo, že látka pojmenovaná Ice 10 je tak nebezpečná, že by mohla uvrhnout do tisícileté zimy celou planetu, a tak Pentagon nařídil ukrýt substanci hluboko pod zem.

O čtyřicet let později je kvůli těžbě ropy vyzvednuta z hlubin země. Na transport do vesmíru nejsou peníze, jedinou možností je pohřbít Ice 10 v hlubinách Mariánského příkopu, kde působením tlaku zneutralizuje. Pentagon povolá do služby Roberta Jordana (Ben Cross), bývalého ředitele oddělení výzkumu CIA, který má s transportem Ice 10 zkušenosti. Dostane k dispozici gigantický ropný tanker a posádku. Až se tanker s nebezpečným nákladem dostane nad Mariánský příkop, bude naplněn betonem a potopen. Pokud Robert a jeho posádka neuspějí a dojde k explozi, smete téměř dva kilometry vysoká vlna celé západní pobřeží i velkou část vnitrozemí USA. Částice rozptýlené při výbuchu zamoří atmosféru, sluneční paprsky neproniknou k Zemi a nastane tisíciletá doba ledová…


Zdroj: FTV Prima


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

38 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

68 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

8 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

43 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama