Zari
ohodnotit

Strýčkův sen [TV film]

Žánr:
Rok:
1972
Délka:
86 minut
„Tragikomedie podle novely M. F. Dostojevského“
Popis / Obsah / Info k filmu Strýčkův sen
POZOR SPOILER

Pavel Alexandrejevič chvátá se svým strýčkem v noci zimním počasím. Ocitá se u Marje Alexandrovny Moskalevové, a ta je ráda, že přijel o dva týdny dříve. Zině se to asi líbí o něco méně a dává to najevo třískáním do klavíru. Pavel je vychvalován za záchranu svého strýčka, kterého nalezl u převrácené ekvipáže. A také za to, že jej přivezl sem, ona totiž Marie měla kdysi se strýčkem nějaké drobné. Zinaida pak opět říká Pavlovi, aby ještě čekal s jejím souhlasem ke sňatku. On je z toho zoufalý.

Dostavuje se strýček sám. Ukazuje se, že je dokonale mimo, ale fyzicky na něm nehoda nenechala následky. Aby jej dali dohromady po stránce intelektuální, je rozhodnuto jej oženit. Pavel navrhuje Nastajsu Petrovnu, a ta souhlasí. Je to však zamítnuto Marjou. Ta tento sňatek navrhuje Zinaidě.

Na návštěvu přichází Sofie Petrovna, opět lehce pod vlivem. Sdělí, co chce a padá na zem. Zina sděluje Marji, že se se sňatkem se strýčkem souhlasí, ale důvod nesdělí. Jenže to vše slyší Nastasja - a rozhodne se zakročit. A tak to vyžvaní Pavlovi. Ten to zase řekne naplno Marji, ale neprozradí zdroj informací. A tak mu ona musí zase namluvit, že je to všechno divadlo jen a jen pro něj.

Se svatbou je třeba spěchat, a tak Marja chvátá pro svého manžela Afanasije (Miroslav Karlík). Jenže doma, kde se má hodně konat svatba, je spousta dam, které ovšem nejsou vítány. I opilá Sofie Petrovna je zde a způsobí nebývalý rozruch. Dojde při tom i na políčky. Ty pak mají pokračování, protože Pavel přišel na to, jak ven z ošemetné situace. Totiž vše se svede na sen…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Strýčkův sen
Scénář k televiznímu filmu „Strýčkův sen“ napsal Jiří Blažek podle novely Fjodora Michajloviče Dostojevského. Titulní postavu svěřil režisér Petr Tuček Stanislavu Zindulkovi, který v tragikomické roli podivínského strýčka doslova zazářil. V době natáčení byl Stanislav Zindulka členem Divadla bratří Mrštíků v Brně. Zde prožil, podle vlastních slov, svá nejlepší herecká léta. V brněnském studiu dostal své první televizní role. Natočil jich zde desítky, naposledy v seriálu Četnické humoresky.

Strýčkův sen je hereckým koncertem. Režisér měl skvělou volbu v obsazení všech rolí. Stanislavu Zindulkovi sekundují Vlasta Fialová, Petr Kostka, Stella Zázvorková a Josef Karlík.

Zdroj: ČT


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:45

28 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

3 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

53 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

09:15 - 10:30

13 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Step Lively

Step Lively
Step Lively

Waldemar Kownacki

Kownacki Waldemar

Naposled navštívené:
Step Lively

Step Lively
Step Lively

Waldemar Kownacki

Kownacki Waldemar