Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Návrat
Na pasekách se šíří dobrá zpráva velkou rychlostí. Dva roky vojny utekly jak voda, Stáňa Dubiňák se vrací domů, proto rodiče i jeho bratři, Vojta, Vlasta a Ladislav se svými protějšky připravili na nádraží slavnostní uvítání s hudbou a napečenými buchtami. K rodině se přidal i hajný Švejda, který chce vést se Stáňou vážný rozhovor, aby nechal jeho dceru Věru a nepletl jí hlavu. Věru totiž vidí ve společnosti kravaťáků a při nejhorším alespoň v řemesle číšnickém. Jenže Stáňa nejede vlakem ale stopem, doprovází jej kamarád, který jej přemlouvá, aby se vykašlal na tvrdou dřevorubeckou práci v lese a šel pracovat jako číšník, kde se dá přijít ke slušným tuzérům. Stáňa na nádraží utíká před železničářem, vběhne do rychlíku, který staví při první zastávce, a je vyveden z vlaku, ale domů jej při dešti čeká těžce našlapaná řada kilometrů. Dubiňákovi se chystají ke spánku, již je rozhodnuto, že Stáňa půjde pracovat do Dubiňákovy čety a Márinka se vrátí mezi ženské. Ráno, první noc po vojně, si Stáňa najde cestu, aby navštívil Věrku, dceru hajného Švehly. Ale ten jej vyhodí od domu a scházení s holkou mu zakáže. Ve hlavě mu uzraje rozhodnutí, nechat lesy lesem, sbalit se a odejít do města...

V roli Stáni Dubiňáka se objevil sympatický herec Ivan Luťanský, kterému bylo 25 let v době natáčení, role byla jedna z jeho největších v jeho kariéře.


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Návrat
Stáňa Dubiňák pošle telegram, že se vrací z vojny. V rozvětvené rodině Dubiňáků to vyvolá velké nadšení a především přípravy na jeho návrat. Jsou to dřevaři a celý život se u nich točí kolem lesa. Všichni předpokládají, že i Stáňa se vrátí k práci dřevorubce. Toho se obává jen Márinka, která ho v pracovní brigádě zastupovala. Jenže mladík si na vojně našel kamaráda, který ho přemlouvá, aby se do lesa nevrátil a šel s ním dělat číšníka. Stáňa, který je na rozpacích, zda ho poslechnout, se nakonec do rodných Beskyd vrací. Důvodem je Věrka, dcera hajného Švejdy. Ten však dělá vše pro to, aby dívku nechal být. Stáňa po rozhovoru s ním z lesa uteče a stává se číšníkem.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - F.L. Věk (1970) [TV seriál]

11:10 - 12:00

15 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak se žilo v New Yorku roku 1...

10:55 - 11:50

30 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

10:25 - 11:55

60 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Partie Terezie Tománkové

11:00 - 12:00

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Svatební kočár

Svatební kočár

Naposled navštívené:
Svatební kočár

Svatební kočár