Zari
ohodnotit

Štístko

The Fortune Cookie

Další název:
Meet Whiplash Willie
Rok:
1966
Délka:
125 minut
„Walter Matthau a Jack Lemmon v klasické komedii o vychytralém podvodu, který by s trochou štístka mohl vyjít.“
Popis / Obsah / Info k filmu Štístko
Příběh je velice jednoduchý s prostou zápletkou. Kameramana CBS Harryho Hinklea (Jack Lemmon) nešťastnou náhodou srazí hráč Boom Boom Jackson (Ron Rich). Harry se probudí až v nemocnici. Tam samozřejmě čeká rodina, jak to dopadne, včetně jeho švagra právníka. Tento právník – Willie Gingriche (Walter Matthau) dostane nápad, jak vyrazit z pojišťovny velké peníze. Využije skutečnosti, že Harry už v mládí měl úraz páteře, takže má poškozený jeden obratel. Donutí Harryho, aby hrál ochrnutého. Tomu se skutečně podaří obelstít lékaře. Pojišťovna najme soukromého detektiva Purkeye (Cliff Osmond), aby Harryho nepřetržitě sledoval. Dál už to je jen souboj mezi mazaným právníkem a neméně mazaným soukromým detektivem. Právník nakonec pozve na pomoc bývalou Harryho ženu Sandy (Judi West) a využije všech možných fint, aby z pojišťovny peníze vyrazil. Příběh má zajímavé vyústění, které je způsobeno i chováním zničeného fotbalisty (Ron Rich), ale víc už by nebylo slušné prozradit.


Autor: IvanR

Popis / Obsah / Info k filmu Štístko
Ve své první filmové spolupráci ztvárnili Walter Matthau a Jack Lemmon proradného právníka a obyčejného kameramana, kteří jsou hlavními postavami potrhlého příběhu o chamtivosti a hledání ztracené lásky.

Zdroj: AMC Networks International


Popis / Obsah / Info k filmu Štístko
Hlavním hrdinou klasické konverzačně - situační komedie Billyho Wildera, jedné z hlavních postav zlatého věku Hollywoodu, je kameraman stanice CBS Harry Hinkle s tváří Jacka Lemmona, průměrný muž, který vede relativně průměrný život. Respektive vedl. Doposud. Při výkonu povolání, tedy při snímání zápasu v americkém fotbalu, je totiž jedním z členú týmu Cleveland Browns, atletickým Lutherem Jacksonem v podání Rona Riche, náhodou a nechtěně zraněn. A celý incident by se pravděpodobně obešel bez nějakých doher, kdyby se do hry nevložil Harryho švagr Willie Gingrich, mazaný právník, za jehož ztvárnění se Walter Matthau dočkal nakonec Oscara. Willie totiž cítí, že by se z nehody respektive z pojišťovny daly při troše snahy vytřískat poměrně slušné peníze. Proto taky Harryho přemluví, aby simuloval částečné ochrnutí. Pojišťovna ale ihned odpovídá protiútokem v podobě najmutí si soukromého detektiva, který se na Harryho nalepí jako stín s nadějí, že předstirajícího přichytí při činu. A co je nejhorší, ani samotnému Harrymu se celý podvod vůbec nelíbí, protože je mu líto především fotbalisty, kterého celá věc zjevně dost sebrala. Tahle taškařice nemůže dopadnout dobře.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:25 - 17:15

14 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Jedlý hmyz

16:35 - 17:30

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

69 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

69 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michael Urie

Urie Michael

Naposled navštívené:
Michael Urie

Urie Michael