Zari
ohodnotit

Stávka žen

Ehestreik

Další název:
Matrimonial Strike
Žánr:
Rok:
1935
Délka:
85 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Stávka žen
"Stávka žen" je film natočený podle veselohry tehdy hodně hrané. Pro diváka, při stále klesající celkové úrovni, obhroublosti, myšlenkové prázdnotě a bezvtipnosti českého veseloherního filmu je toto zpracování starého námětu dokladem, jak se při jisté režisérské svědomitosti a umělecké ukázněnosti účinkujících dá udělat obstojná lidová veselohra, která naprosto není nudná, je filmově hybná a rušná, zaplňujíc rozmanitými životnými obrazy ze života jihoněmecké vesnice odpozorovanými typy, které i při tom vnějším divadelním zušlechťování (ondulace, šaty stále jako ze škatulky) zachovávají si sousedskou rázovitost.

Samotný příběh se rozvíjí z rozruchu, který vyvolal ve vsi příchod nové sklepnice, kterou si hostinský přivedl z města. Je to hodné děvče a od počátku bylo něco ve vzduchu, co naznačovalo, že z ní bude paní hostínská. Ale je také lákadlem pro muže, jinak dobré manžely a milence, a toto využije mladá kramářka, pokrytecky umravněná vdova, která rozeštve ženy vesnice proti jejich mužům.

Stávka žen nakonec dopadne tak, že si temperamentnější obecenstvo i zatleskalo, což byl projev divácké sounáležitosti s filmem až příkladný. Z mnoha herecky zúčastněných herců se dostávají do popředí pro zdařilé podání svých postav sklepnice Trudy Marlenové, vdova Eriky von Thellmannové a z mužských rolí Pau Richter jako hostinský a Oskar Sima jako neodolatelný vesnický švihák.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

41 minut již uběhlo
109 minut zbývá do konce

ČT2 - Zveme vás... na výlov rybníka

02:25 - 03:00

31 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

01:55 - 03:00

61 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:45 - 03:55

11 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Reklama