Zari
ohodnotit

Stav nouze [TV film]

Mayday

Další název:
MAYDAY: Stav núdze; Mayday - Katastrophenflug 52
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
120 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Stav nouze
Mayday je katastrofický film z roku 2005, natočený podle románu Thomase H. Blocka. John Berry (Aidan Quinn) žije se svým malým synem v USA, a cestuje za obchodem do Japonska. Jako ostatní cestující nastoupil do jednoho z nejmodernějších dopravních letadel společnosti Pacific Global. Při příjemném a zatím poklidném letu se ovšem stane, že ve výšce dvanácti kilometrů je letadlo náhle zasaženo cvičnou raketou amerického válečného námořnictva, která se vychýlila ze svého směru.Raketa prolétne trupem letadla, ve kterém nechá veliké otvory. Někteří cestujících jsou mrtví na místě, několik jich vzduch z letadla vycucne ven. Nejhorší a nejnebezpečnější je skutečnost, že dekomprese a nedostatek kyslíku zničí nejen vědomí ostatních cestujících, ale i posádky a pilotů. Jedním z mála, kteří si zachovali rozum je právě John, který se nacházel v době ataku na toaletě. Jenom on by se mohl pokusit s letadlem přistát, protože má letecký průkaz na malá letadla. S pomocí letušky Sharon Crandall (Kelly Hu), která je také v pořádku zjistí, že situace je vážná. On sám nemá s řízením takového letadla žádné zkušenosti, dále se ukáže, že bude muset napnout veškeré síly, aby nějak zvládl složitou techniku řízení, ale také pasažéry, kteří sice přežili, ale jsou šílení, a nebezpeční. Na druhé straně se námořnictvo snaží tento incident rychle ututlat, a proto se admirál Hennings rozhodne že by bylo nejchytřejší nechat letadlo zmizet v oceánu…….


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Stav nouze
Sváteční letec je v americkém katastrofickém dramatu jedinou nadějí poškozeného letadla plného mrtvých nebo šílených lidí.Cestující jsou na svých místech, motory se roztáčejí, věž dává povolení ke startu. Pasažér John Berry, svobodný otec malého syna a amatérský pilot na obchodní cestě do Tokia, má, stejně jako ostatní, pocit, že začíná další běžný let jednoho z nejmodernějších dopravních letadel. Jenže toto zdání nemá v případě letu 52 společnosti Pacific Global dlouhého trvání. Ve výšce téměř dvanácti kilometrů je totiž letadlo náhodně zasaženo cvičnou raketou amerického válečného námořnictva, která se během testu odchýlila ze svého směru. Protože nemá hlavici neexploduje, ale prolétne trupem letadla jako šíp. Roztrhne trup a zanechá v něm dva velké otvory. Několik cestujících je na místě mrtvých, několik jich unikající vzduch vysaje z letadla ven a vědomí většiny ostatních více či méně poškodí náhlá dekomprese a nedostatek kyslíku. To se bohužel týká i pilotů. Letadlo však stále letí. John Barry je jedním z těch, kdo si uchovali zdravý rozum a zdá se, že také jediný, kdo by se mohl pokusit s letadlem přistát. Když se s pomocí hlavní letušky Sharon Crandall pokusí zjistit vážnost situace a rozsah škod, uvědomí si, že situace je mnohem vážnější. Nejenže nemá s řízením podobného stroje žádné zkušenosti, které by mohl využít k bezpečnému přistání, ale navíc se ukáže, že bude muset bojovat nejen s neznámou poškozenou technikou, ale také s žijícími pasažéry, kterých se postupně zmocňuje šílenství způsobené nedostatkem kyslíku. A to ještě netuší, že velitel James Slan s admirálem Randolphem Henningsem, kteří byli zodpovědní za tajný armádní test řízené střely, se ve snaze vše utajit před veřejností, rozhodnou, že nejlépe by bylo nechat letadlo zmizet v hlubinách oceánu. A jako by toho ještě nebylo málo, objeví se bezohledná Anne Metz, která má vyčíslit pojistné škody a zjistí, že pokud by Berry s letadlem dokázal přistát, částka, kterou by Pacific Global musela zaplatit rodinám poškozených cestujících, by společnost přivedla ke krachu. A že by možná bylo nejlepší nechat letadlo spadnout


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Stav nouze
Amatérský pilot John je jedinou nadějí na záchranu poškozeného letadla, ve kterém jsou pasažéři i posádka vážně zraněni, upadají do bezvědomí, či dokonce umírají. Netuší ale, že mnoha lidem návrat letounu není příliš vhod.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

54 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:00

4 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

24 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Krimi zprávy (2011) [TV pořad]

19:40 - 19:55

14 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama