Zari
ohodnotit

Srdce na kolejích

Další název:
Semafor
Žánr:
Rok:
1937
Premiéra v ČR:
27.4.1937
Popis / Obsah / Info k filmu Srdce na kolejích
POZOR SPOILER

Je svatba. Pavel Skála si bere Evu, dceru strojvedoucího Doubravy. Topič Marek má slavnostní řeč, po které je mu oznámeno, že právě jeho kamarád Doubrava má jít k přednostovi. Marek nadšeně vyřizuje, domnívaje se, že jde o prémie. Jenže jde o něco jiného. Doubravovi je sděleno, že půjde do penze. A mašinu přebírá jeho zeť Pavel Skála.
Když pak jede s topičem Zemanem, u kolejí omdlí mladé děvče. On ji naloží a tím jí pomůže. Slečna omdlévá zase a Pavel se o ni stará. Taktéž jí zaplatí bydlení, v místním hotýlku, ale z půjčených peněz od Zemana. Ten pak vypráví, že si půjčil stovku a že za ono děvče utratil spousty peněz. A vůbec dělá kolem toho pěkný humbuk. Má proč, myslel si na Evu.
Kolem sličné zachráněné dívky Marty se vůbec začíná točit kolotoč, inu je to cirkusačka. Přichází k ní Evin otec, objeví se zde i Pavel a dochází k pranici.
Pavel se pak s Martou sejde znovu, ale je to jen proto aby jej ona varovala. Ale jsou kolem toho řeči, a navíc je vyhlášen poplach. Ale aby Pavla zachránili, tvrdí že je marod, což později Pavla hodně naštve.
I Eva se v noci toulá po trati, je také „zachráněna“ a Pavel odcestoval. Také proto, že byl zbaven místa. Pak se setká se Zemanem, který jej nabádá, aby se vrátil domů. Do toho vpadne kolega s žádostí o pomoc a Pavel jede za jiného. Veze lidi slavící Silvestra, kterého už i notně ožralá Eva slaví ve společnosti. Ale pak odchází a zrovna ji hledá otec. Vzniká podezření, že Eva míní skočit pod vlak. A také se tak skoro stane. Otec ji najde u kolejí a bere pryč.
A pak vlak, který řídí Pavel naráží skoro v plné rychlosti do jiných vagónů…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Srdce na kolejích
Strojvůdce Doubrava má dceru Evu. V den její svatby se strojvůdcem Pavlem Skálou dostává Doubrava oznámení, že musí do důchodu. Ještě, že jeho milovanou mašinku přebírá jeho zeť. Pavlovi se hned při první jízdě podaří zachránit život mladé Martě, která se chtěla nechat přejet vlakem. Jelikož je Pavel dobrosrdečný, začne se o Martu starat. Starý Doubrava je zase zahořklý a tak Pavlovu starostlivost o Martu využije, aby mu způsobil problémy nejen pracovní ale i rodinné. Když Pavla na čas postaví mimo službu, odchází za Martou. Marta díky Pavlovu zájmu dostala znovu chuť žít. Ale s Pavlem se rozloučí, protože ví, jak Evu miluje. Místo oslav Silvestra smutný Pavel nastoupí do služby za kolegu, který má nemocné dítě. Tentokrát se na kolejích chtěla zabít Eva, ale Doubrava s hradlařem Borským ji na poslední chvíli z tratě odvedli. Borský ale v tom rozrušení nastavil špatně semafor a Pavlův rychlík má nehodu. Pavel je sice zraněn, ale jsou i mrtví. Morální vinu nenese jen Borský, ale i jiní. Na prvním místě Marta.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

10:20 - 11:30

47 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

11:05 - 12:00

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:45

12 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

37 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Biz Markie

Markie Biz

Naposled navštívené:
Biz Markie

Markie Biz