Zari
ohodnotit

Spravedlnost [TV minisérie]

Další název:
Spravodlivosť
Žánr:
Rok:
2017
Délka:
225 minut, 3x75 min
„Televizní premiéra kriminální minisérie. Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera?“
Popis / Obsah / Info k filmu Spravedlnost
Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery.

Divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce zůstává v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav.

„Když mi Peter Bebjak poprvé vyprávěl základní námět, na kterém by byl děj této minisérie postaven, stalo se mi to, co se nestává tak často. Jasně víte, že to je ono! Když jsme pak po více než roce intenzivní práce měli v rukou scénáře, mé nadšení mě neopustilo. Dnes máme dotočeno a způsob, jakým Peter Bebjak a Martin Žiaran ony scénáře vizualizualizovali, můj prvotní pocit potvrzuje. Spravedlnost je moje srdeční záležitost,“ říká kreativní producentka Kateřina Ondřejková, v jejíž tvůrčí producentské skupině Spravedlnost vzniká.

„Ještě před jejím uvedením na televizní obrazovky jsme měli jedinečnou možnost Spravedlnost vyvézt na jeden z nejprestižnějších festivalů televizní tvorby FIPA, kde byl první díl uveden v rámci nesoutěžní sekce Panorama, a kde také u diváků sklidil úspěch. Jsem rád, že se nám podařilo vytvořit konkurenceschopný projekt, který mohl Českou televizi na tomto festivalu reprezentovat,“ doplňuje ji producent Rastislav Šesták.

„Na Spravedlnosti mě velmi zaujal žánr. Jde o psychologické drama, ale s kriminálním podtextem. Moje postava, jako jedna z hlavních ženských rolí, má v sérii linku, která ovlivní životy obou vyšetřovatelů. Lákala mě spolupráce s Peterem Bebjakem a i to, jak se v průběhu vyprávění postupně odkrývají charaktery jednotlivých postav,“ dodává k postavě manželky jednoho z policistů její herecká představitelka Jitka Schneiderová.
Česká televize


Popis / Obsah / Info k filmu Spravedlnost
Během 30. ročníku jednoho z nejvýznamnějších festivalů televizní tvorby FIPA, který se koná 24.–29. ledna, bude v nesoutěžní sekci Panorama uveden první díl nové minisérie České televize Spravedlnost. Ve francouzském Biarritzu jej uvedou režisér Peter Bebjak a producent Rastislav Šesták. Na obrazovkách diváci Spravedlnost uvidí na jaře tohoto roku.

Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav.

Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery…

„Spravedlnost je třídílné psychologické drama o zločinu a trestu. O otci, který se rozhodne zachránit svoji dceru před trestem, který by ji čekal za vraždu prominentního soudce. Má také velkou výhodu, protože je zároveň i tím, kdo má danou vraždu vyšetřit,“ popisuje stěžejní zápletku režisér Peter Bebjak a dodává: „Zločin je dějovým pilířem mnohých, diváky, ale i kritiky oceňovaných děl. V případě Spravedlnosti jde o zločin, který následně zasáhne do života mnoha dalším lidem, bez toho, aby to mohli ovlivnit.“ Kreativní producentka Kateřina Ondřejková, v jejíž tvůrčí producentské skupině minisérie vznikla, jej doplňuje: „Divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce zůstává v napětí. Je to dáno nejen dějem, ve kterém se odkrývají okolnosti a důvody vraždy, ale také atmosférou, kterou tvoří herecké výkony, kamera, střih i hudba,“ a uzavírá: „Moc mě těší, že se podařilo Spravedlnost dovést od námětu až do francouzského města Biarritz, kde bude mít svou světovou premiéru.“ V hlavních rolích se objeví Ondřej Vetchý, Jitka Schneiderová, Martin Finger nebo Lukáš Vaculík.
Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

36 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:30 - 08:15

11 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:20 - 07:50

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dva v tom (Nine Months)

Dva v tom
Nine Months

Naposled navštívené:
Dva v tom (Nine Months)

Dva v tom
Nine Months