Zari
ohodnotit

Spider-Man 3

Rok:
2007
Délka:
139 minut
Premiéra v ČR:
3.5.2007
„Ta největší bitva na něj teprve čeká.“
Popis / Obsah / Info k filmu Spider-Man 3
Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider-Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který miluje svou těžce nemocnou dceru Penny a chce získat peníze na její léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider-Man zabil jeho otce. Zaútočí na něj v kostýmu Nového Goblina, ale po urputné bitvě v ulicích skončí v bezvědomí v nemocnici. Ztratí krátkodobou paměť, takže zase považuje Petera za přítele. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. Když v boji zraní Harryho, začne si uvědomovat vážnost situace a vrhne se do bitvy, v níž musí překonat sám sebe a zbavit se agresivního symbionta.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Spider-Man 3
Třetí filmové pokračování eskapád komiksového hrdiny Spider-Mana se do historie kinematografie zapíše jen jako svého času nejdražší snímek (rozpočet včetně propagační kampaně se vyšplhal téměř ke třem stům milionů dolarů). – Do své spolužačky Mary Jane stále jen platonicky zamilovaný „Spidey“, pod jehož maskou se skrývá plachý studentík Peter Parker, nebojuje jen se třemi padouchy s dvojími identitami (jeho nejlepší přítel Harry Osborn alias Nový Goblin, uprchlý trestanec Flint Marko transformovaný v monstrózního Sandmana a ambiciózní fotoreportér Eddie Brock, ovládaný zákeřným vesmírným parazitem a proměněný v černého pavoučího muže Venoma), ale tentokrát i se svým temnějším a agresivnějším „druhým já“. – Vnitřní svár až „pirandellovsky“ rozpolceného hrdiny však zůstává nedotažen a je devalvován nemístnou infantilností, sentimentalitou a mravoučností vyprávění. Režisér Sam Raimi se jako nadšený fanoušek marvelovského komiksu pokouší s až dětinskou umanutostí překročit hranice daného žánru a megalomansky zakomponovat do příběhu maximum oblíbených postav z kreslených sešitů (např. téměř nevyužitou dceru policejního kapitána Gwen Stacyovou). Film Spider-Man 3 svévolně reviduje některé klíčové události z minulých snímků Spider-Man (FP 6/2002) a Spider-Man 2 (FP 8/2004) a neujasněně přeskakuje mezi akční sci-fi, milostným melodramatem, teenagerskou komedií a klasickým muzikálem. Navíc je plný do očí bijících logických nesrovnalostí. – Čtyři „závratně“ natočené akční scény jsou do dvouapůlhodinového filmu začleňovány v pravidelném rytmu jako by již jen „z povinnosti“. Navzdory výši vynaložených peněz a okázalým digitálním trikům však spíše jen variují bombastické scény z předchozích dvou titulů. – Dosavadní divácký zájem je ovšem stejně jako náklady rekordní.
-tse-, Filmový přehled 2007/6


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Spider-Man 3
Peter Parker si opět oblékne pavoučí kostým a pustí se do ochraňování nevinných, jenže jak se zdá, tentokrát to nebude mít vůbec jednoduché. Když porazil šíleného Green Goblina a znepřátelil si tak svého nejlepšího přítele Harryho Osborna, zdálo se, že by se mohl začít věnovat lovením obyčejných pouličních zločinců a zachraňování starých žen, které se rozhodly nepřecházet silnici na vyznačených místech. Jenže pak přišel Dr. Octopusovi, který se ukázal být velice silným soupeřem a zdálo se, že jeho likvidace nebude ani pro takového hrdinu jako je Spider-Man jednoduchá.

Klidný život je přerušen útěkem nebezpečného muže z přísně střeženého vězení, který dokáže své tělo přeměnit v písek. New Yorkskými ulicemi se začne ozývat houkání policejních hlídek, které pročesávají město, aby zločince poslaly tam kam patří. Peter Parker se jako reportér dostane k policejnímu vyšetřování a seznámí se s půvabnou Gwen Stacy, dcerou jednoho policisty. Jenže mezitím tajemný uprchlík uzavře spojenectví s Harry Osbornem a přislíbí mu, že pořádně znepříjemní Spider-Manův život. Ovšem to není jediný, kdo mladého hrdinu znepokojuje. Eddie Brock, dotěrný reportér najatý Jonahanem Jamesonem, totiž podrobně zkoumá Peterův život a snaží se zjistit co je na něm tak zajímavého, že kvůli němu nechala Mary Jane svého přítele. A aby toho nebylo málo na Spider-Manově těle se usídlí záhadný symbiont, který mu také pořádně zavaří...


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Amazing Spider-Man (2012)

 Amazing Spider-Man (2012)
Amazing Spider-Man n
The Amazing Spider-Man
Žánr: akční / fantasy / komiks / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Marc Webb

(---)

Senzační Spider-Man (2008) [TV seriál]

 Senzační Spider-Man (2008) [TV seriál]
Senzační Spider-Man n
The Spectacular Spider-Man
Žánr: animovaný / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Dave Bullock, Jennifer Coyle, Victor Cook

(---)

Spider-Man 2 (2004)

 Spider-Man 2 (2004)
Spider-Man 2 n
 
Žánr: dobrodružný / fantasy / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Sam Raimi, Dianne Crittenden

(---)

Spider-man (2003) [TV seriál]

 Spider-man (2003) [TV seriál]
Spider-man n
 
Žánr: animovaný / dobrodružný / akční / krimi / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Susan Blu, Sebastian Brodin, Alan Caldwell

(---)

Spider-Man (2002)

 Spider-Man (2002)
Spider-Man n
 
Žánr: dobrodružný / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Sam Raimi

(---)

Spider-man bez hranic (1999) [TV seriál]

 Spider-man bez hranic (1999) [TV seriál]
Spider-man bez hranic n
Spider-Man Unlimited
Žánr: animovaný / akční / dobrodružný / rodinný
Země: Kanada
Režie: Patrick Archibald

(---)

Spider-man (1994) [TV seriál]

 Spider-man (1994) [TV seriál]
Spider-man n
 
Žánr: akční / rodinný / animovaný / krimi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bob Richardson, Robert Shellhorn

(---)

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

8 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

23 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

33 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:50 - 07:20

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pierre Laval

Laval Pierre

Raul Romero

Romero Raul

Naposled navštívené:
Pierre Laval

Laval Pierre

Raul Romero

Romero Raul