Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Španělská hra
Dramatický příběh z doby španělské občanské války. Hlavní postavou je český student-hispanista, který bojoval v řadách interbrigadistů.

Únor 1939 poblíž španělsko-francouzské hranice. Po porážce republikánských vojsk se sem uchýlili tři čeští interbrigadisté, aby se dali převést do Francie. Převaděč je však odhalen. Student Jindřich se vydává na průzkum ke hranici, aby zjistil možnost přechodu. Na cestě objeví umírajícího španělského důstojníka a ukradne mu doklady. Je však zastižen frankistickou hlídkou, postřelen a dopraven do nacistické nemocnice, kde jej pokládají za španělského republikánského důstojníka.

Zajatec Jindřich si získá obdiv u vzdělaného vrchního štábního lékaře a citovou vazbu u sestry Mathilde. Když Jindřich z horečky česky blouzní, fanatická nacistka Mathilde jej udá. Nacistický velitel nařizuje, aby Jindřich byl pečlivě střežen a vyléčen, protože ho potřebuje jako důležitého svědka. Nacistický lékař, kariérista a sadista, který dělá pokusy na zajatcích, veliteli prozradí, že jistý operační zásah by mohl Jindřichův stav zlepšit natolik, aby mohl být dopraven do Berlína k výslechům.

Operační zásah provádí lékař Krüger, který si však uvědomí, jak je nacismus zrůdný, jak je každý jeho krok kontrolován, jak je pronásledován jeho nejlepší přítel a jeho syn. Krüger způsobí Jindřichovi při náročné operaci krvácení a raději ho nechá zemřít, než aby ho vydal výslechům a mučení. Po této operaci chirurg zjistí, že ve svém nejbližším okolí má pokrokového lékaře antifašistu.

Zdroj: Dobový denní tisk / www.totallita.cz


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - O hradu Zásadce (1970) [TV ins...

08:30 - 09:05

27 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Nejkrásnější treky Evropy

08:45 - 09:15

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Sedmikráska (2014) [TV film]

07:45 - 09:00

72 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - Autosalon.tv

08:55 - 10:10

2 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Reklama