Zari
ohodnotit

Solomon Kane

Rok:
2009
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
24.6.2010
„Za smlouvu s ďáblem zaplatíš pekelnou cenu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Solomon Kane
Kapitán Solomon Kane (James Purefoy) je mimořádně výkonný zabiják 16. století. Vyzbrojen pistolemi, mačetami a rapíry on i jeho muži hájí čest anglického království a ukájí krvelačnou žízeň v bojích na všech kontinentech. Setkáváme se s ním ve chvíli, kdy si klestí krvavou cestu hordami protivníků v exotickém městě v severní Africe. Když se ale se svými kumpány rozhodne dobýt tajemný hrad, nabere jejich cesta nečekaný obrat. Jeho muži jsou jeden po druhém zlikvidováni démonickými příšerami, až zůstane sám Kane. Stojí tváří v tvář nohsledovi samotného Ďábla (Ian Whyte), který se vynořil z hlubin pekla, aby odčinil svoji beznadějně zkorumpovanou duši. Kaneovi se sice povede z jeho spárů uniknout, je mu ale více než jasné, že se zachrání pouze tehdy, když se zřekne násilí a zbytek života zasvětí klidu a míru. Brzy je ale vystaven těžké zkoušce. Poté, co se mu nepodaří zabránit brutálnímu pobití puritánské rodiny Crowthornových, se kterými se spřátelil, přísahá, že najde a osvobodí jejich uvězněnou dceru Meredith. I kdyby to znamenalo, že zaprodá duši a použije své vražedné schopnosti pro vyšší princip. Odhodlání zachránit Meredith a ochránit Anglii před zlými silami ho postaví tváří v tvář rodinnému tajemství, kterému se celý život snažil uniknout.
Bontonfilm DVD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Solomon Kane
Děj je zasazen do kruté doby šestnáctého století. Solomon Kane (James Purefoy) je prvotřídní šermíř, který bojuje snad se všemi možnými vyvrheli jako třeba piráty, únosci, vrahy a vyděrači atd. Na jeho cestě ho doprovází africký čaroděj, který ovládá magii převtělování. Jedná se o klasické fantasy. Akční scény jsou brilantě zvládnuty, především díky velkému týmu, který pracoval na efektech (podíleli se také čeští vizualisté). Nečekejte žádné digitální velkolepé bitvy, ale spíše boj muže proti muži, notnou dávku krve, sekání hlav a jiskření mečů a také čarování. Snímek je velmi dobře hodnocen, především díky skvělému hereckému výkonu Jamese Purefoya.


Autor: Justik66

Popis / Obsah / Info k filmu Solomon Kane
Akční fantasy Solomon Kane o napraveném puritánském zabijákovi natočil podle vlastního scenáře režisér Michael J. Bassett na motivy předloh Roberta E. Howarda (1906–1936), jenž o tomto hrdinovi napsal devět povídek a tři básně a v jehož pozůstalosti se našly čtyři fragmenty dalších Kaneových dobrodružství. – Začíná sedmnácté století. Krutý kapitán Solomon Kane vnikne se svými muži do muslimského hradu. V trůnním sále jej očekává ďáblův smrtonoš. Míra kapitánových hříchů se završila, jeho duše je ztracena a očekávají ho pekelná muka. Tváří v tvář takové budoucnosti muž v hrůze uteče. Pro svou spásu se zřekne násilí, avšak později z nezbytí musí konat násilí ve jménu dobra. Osvobodí kraj a rodný hrad z moci nelítostného černokněžníka Malachaje a zachrání bohabojnou Meredith, již čaroděj použil jako návnadu, aby mohl hříšníka vydat ďáblu. – V temném dobrodružném příběhu, v němž je stále pošmourno, deštivo a blátivo a slunce ani jednou nevyjde, lze nalézt především prvky hororu a fantasy. Příběh a dialogy se ovšem místy pohybují na hraně nechtěné parodie a protagonista nemá jiskru. Film se natáčel v roce 2008 v České republice na hradech Točník a Zvíkov, v Průhonicích, v umělých pískovcových jeskyních v Pustých Kostelech, v Ralsku, Jevanech, Horšovském Týně, Ladách v Podještědí a v Bechyni. Byl tak zatím poslední velkou koprodukcí, téměř celou natočenou u nás. - Při příležitosti české premiéry vydalo nakladatelství Comics Centrum román v obrazech Solomon Kane: Ďáblův hrad a brožuru s jeho fragmentem, jež je zdarma k dostáni v síti PNS, kinech a knihkupectvích.
-kat-, Filmový přehled 2010/8


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama