Zari
ohodnotit

Sokratův podzim [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1991
Délka:
66 minut
„Petr Čepek v televizním dramatu o životním bilancování stárnoucího muže.“
Popis / Obsah / Info k filmu Sokratův podzim
Hlavní postavou televizní inscenace režiséra P.Háši je strárnoucí malíř Kubeš (Petr Čepek), který opravuje staré fresky ve zdevastovaných objektech v ekologicky zničeném kraji. Na svůj život více méně rezignoval, žije jako ve vyhnanství u věčně opilého šoféra, který střídá ženy, se kterými zachází poměrně drsně. Na návštěvu za Kubešem přijíždí Hanka, která je dcerou jeho dřívější velké lásky. Její matka prodělala těžkou operaci, která nebyl příliš úspěšná, a zbývá jí pouze několik měsíců života. Hanka prosí Kubeše, aby se k její matce vrátil. Chce tímto způsobem ze sebe sejmout vinu, kterou cítí za tehdejší malířův odchod. Kubeš stojí před velkým rozhodnutím: zůstat ve své samotě nebo ze soucitu předstírat lásku k umírající ženě.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Sokratův podzim
POZOR, SPOILER

Mladé děvče je v jakémsi malém a starém bytě u velké stavby. Zde nyní žije u nich v podnájmu malíř Kubeš, muž středního věku. Když sem přijde, ihned pozná, že je tu někdo ukrytý. Je to bratr oné dívky Zdeněk Michálek. Utíká sem často a někdy před prchlivým občas opilým otcem. Ten sem později přichází také a má chuť pít. Ale také přináší telegram o příjezdu jedné slečny. Kubeš chce nejprve utéci, ale pak zůstává. Slečna se jmenuje Hana Pelikánová skutečně přichází.

Vychází najevo, že spolu kdysi měli konflikt. Ona chce, aby se vrátil k její matce. Hana totiž byla jednou z příčin, proč její matku Kubeš opustil. Také sem vrazí opilý otec Michálek a ztropí výtržnost. Kubeš jej pak vyrazí a Hana jej stále přemlouvá k návratu. Podaří se jí to?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Sokratův podzim
Skoro jako ve vyhnanství tráví svůj čas malíř Kubeš. Opravuje staré fresky v ekologicky zdevastovaném kraji. Žije v podnájmu u stále opilého šoféra, jehož primitivní pudy mají za následek milenky a děti, které bije. Najednou přijíždí Hanka, dcera Kubešovy bývalé velké lásky. Její matka je po těžké operaci a zbývá ji pouze pár měsíců života. Hana prosí Kubeše, aby se k matce vrátil, a alespoň ze soucitu předstíral lásku. Hana ze sebe chce sejmout část viny za tehdejší Kubešův odchod...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sokratův podzim
Televizní inscenace konfrontující dvojí pojetí lásky: intelektuální a pudové. Nová verze látky Františka Pavlíčka, kterou už v roce 1969 natočil Jiří Bělka, jeho zpracování pod názvem Sokratova smrt se však už vysílalo.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

33 minut již uběhlo
117 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy domů (2008) [TV cyklus...

02:45 - 03:00

3 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

02:00 - 03:05

48 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:30 - 03:30

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Reklama