Zari
ohodnotit

Snila jsem o Africe

I Dreamed of Africa

Další název:
Snívala som o Afrike (SK)
Rok:
2000
Délka:
114 minut
„Někdy se stane, že našim největším dobrodružstvím je život sám.“
Popis / Obsah / Info k filmu Snila jsem o Africe
Kostrbatě se odvíjí retrospektivní příběh mladé rozvedené Italky, pro kterou si život připravil jednu zkoušku těžší než druhou.... a než třetí. Nestačí, že musí utrpět autonehodu s těžkým zraněním. Když se jí podaří úspěšně vyléčit komplikovanou zlomeninu nohy, přijme nabídku svého přítele a odjíždí s ním, již jako jeho manželka, do Afriky. Její milovaný syn Emanuele, kterého její nový manžel miluje jako vlastního, jede s nimi. Přes těžké začátky se zdá, že rodina může být v novém domově šťastná. Nebezpečí však číhá na každém kroku a osud si své oběti najde...

Pomalý a těžkopádný spád děje se pozvolna mění a některá očekávání se nenaplní. Naopak, neštěstí nechodí po horách a občas umí zasadit krutou ránu...

Kim Basinger podává docela vyrovnaný výkon, Vincentu Perezovi moc nevěřím. Daniel Craig ve vedlejší roli a v mladším provedení vůbec nepůsobí drsňáckým dojmem budoucího Bonda.

Líbí se mi vzdušné a vkusné zařízení afrického domu. Až na jednoho nevychovaného slona a lva se žádná zoo verbež do domu necpe. Dokonce ani hmyz a proto je vše velmi romanticky čisté a příjemné. Snad až na tu větrnou smršť.

Na konci utři slzy a jdi spát. A nebo si pusť na spravení chuti třeba Mrazivou vášeň.


Autor: beneva

Popis / Obsah / Info k filmu Snila jsem o Africe
Rozvedená Italka Kuki přijala nabídku k sňatku od Paola, kterého vlastně ani příliš neznala. Přestěhovala se s ním do Afriky, kde se bude muset vyrovnat s odlišným způsobem života a všudypřítomným nebezpečím a pokusit se vytvořit s dobrodružně založeným Paolem a svým synem Emanuelem skutečnou rodinu.


Popis / Obsah / Info k filmu Snila jsem o Africe
V dětství navštívila Italka Kuki s rodinou Afriku a propadla jejímu kouzlu, fascinována krásou země a divoké zvěře. O čtvrt století se Afrika stala jejím osudem. Pohledná, bázlivá a nepraktická Kuki žije v Benátkách, v matčině luxusním domě. Poté co ji opustil manžel, vychovává sama sedmiletého syna Emanuela. Její život je nudnou řadou hloupých večírků až do vážné autonehody. Během dlouhého léčení se v myšlenkách stále častěji vrací do dětství a Afriky. Když se krátce na to seznámí s pohledným Paolem Galmannem, souhlasí, že se za něj provdá. Ve svých pětadvaceti se s ním vrací do Afriky, na zchátralou farmu v Keni. Zatímco Paolo tráví hodně času s přáteli na lovu nebo při rybaření, poznává Kuki krásu i krutost africké přírody. A když je Paolo jednoho dne zabit, musí se o sebe, Emanuela i dosud nenarozené dítě postarat sama. Afrika se stala jejím osudem a naplněním jejího snu.

Zdroj: Nova


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama