Zari
ohodnotit

Sleepwalkers

Další název:
Stephen King's Sleepwalkers; Sleepstalkers
Žánr:
Rok:
1992
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
20.2.1992
„Hrůzostrašný příběh Stephena Kinga o bytostech, za jejichž zdánlivě lidskou podobou se skrývá neukojitelná touha po panenské krvi.“
Popis / Obsah / Info k filmu Sleepwalkers
Charles a jeho matka Tanya sa prisťahovali do malého amerického mestečka. Na prvý pohľad sú to sympatickí a uhladení ľudia, no v sktočnosti sú krvilačnými nodobými upírmi, takzvanými "sleepwalkers", ktorí životnú energiu zberajú vysávaním mladých dievčat. Sexuálne sú nezávislí. Teda na okolí. Ked totiž súložia, tak výhradne spolu. Najnovšie vyhliadnutou Charlesovou obeťou je jeho univerzitná spolužiačka, mladá, krásna Tanya. Rande môže začať...

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sleepwalkers
Charles Brady a jeho matka a současně milenka jsou "sleepwalkers" - zčásti lidé, zčásti kočky a zčásti plazi, živící se krví panenských bytostí. Jejich úhlavními nepřáteli jsou kočky, které jako jediné poznají, co se skrývá za jejich lidskou podobou a svým škrábnutím je dokáží smrtelně poranit. Charles se s matkou usadí v malém městě v Indianě, kde začne chodit na střední školu. Jeho učitel Fallows odhalí Charlesovy falešné školní záznamy a mladík je donucen se ho zbavit. Naváže vztah s přitažlivou studentkou Tanyou a jeho zájem ještě vzroste, když zjistí, že dívka je panna. Neúprosně se blíží doba, kdy on i matka musí pozřít panenskou krev, aby nezahynuli. Vražda učitele však přivádí na jejich stopu místní policii. Začíná hrůzyplná hra o čas, vrcholící na místě nejpříhodnějším - na opuštěném venkovském hřbitově.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sleepwalkers
Charles Brady a jeho matka jsou Sleepwalkers, kočovná stvoření, která dokáží měnit podobu. Mají lidský a kočičí původ, proto je může zranit jen kočičí škrábnutí. Živí se pouze masem neposkvrněných pannen. A teď je čas k jídlu.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu Sleepwalkers
Snímek Sleepwalkers je další z filmařských aktivit známého spisovatele hororových povídek Stephena Kinga. Na filmu je podepsán jako autor scénáře; jeho režisérem je však jiný scenárista, Mick Garris (mj. Moucha II). Názorná "comicsová" krvavost a naturalismus v tomto filmu budou pravděpodobně i pro otrlé diváky překvapením. Hyperrealistický "comicsový" styl, známý nám především ze série Noční můra v Elm Street, vypráví do krajnosti popisným způsobem příběh incestní dvojice matky a syna zrůdných sleepwalkerů. Téměř nezranitelné bytosti přijímají sice navenek lidskou podobu, ve skutečnosti však vypadají jako nestvůrní kříženci kočky a plaza. Jediné, co jim může skutečně ublížit a čeho se panicky bojí; jsou kočky. - Charles a Mary tvoří navenek normální rodinu; ve skutečnosti je však jejich způsob existence (nutnost zabíjet a vysávat panenské dívky) štve z místa na místo bez možnosti se kdekoli na delší dobu usadit. Zatímco Mary je doma odsouzena k lačnému čekání, Charles je zmítán mezi povinností shánět milované matce potravu a touhou být normálním zamilovaným mladíkem. Dívka Tanya se však stane dvojici netvorů osudnou... - Pro Kinga typická atmosféra ospalého maloměsta je pozvolna narušována přítomností netvorů, jejichž nepřirozenost necítí lidé, a1e obyčejné kočky. Mimořádnou statečnost může tedy v příběhu projevit jen policejní kocour Clovis, protože lidští protivníci nemají v boji s netvory šanci. Jemné navozování napětí nemá ve filmu místa; hlavní slovo mají maskérské efekty. Ironickou poznámkou na okraji značně diskutabilního filmu je účast tvůrců a milovníků "pokleslých" žánrů v epizodních rolích (Tobe Hooper, Joe Dante, Clive Barker, S. King).

Autor/Zdroj: Prokopová Alena/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Aidan Gallagher

Gallagher Aidan

Giulio Klain

Klain Giulio

Naposled navštívené:
Aidan Gallagher

Gallagher Aidan

Giulio Klain

Klain Giulio